Het laatste formule 1 nieuws

Wordt Larry ten Voorde “Halbzeitmeister” in de Porsche Mobil 1 Supercup?

Wordt Larry ten Voorde “Halbzeitmeister” in de Porsche Mobil 1 Supercup?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit weekeinde wordt op de Hungaroring in Mogyoród nabij Boedapest de vierde van de in totaal acht races in de Porsche Mobil 1 Supercup verreden. Daarbij staan er ditmaal vier Nederlandse coureurs aan de start. Larry ten Voorde, uitkomend voor het eveneens Nederlandse Team GP Elite, komt na twee overwinningen en een derde plaats uit de eerste drie wedstrijden als leider in de tussenstand van het kampioenschap naar Hongarije. De kans is groot dat hij die positie vasthoudt, waarmee hij dan de officieuze titel van “Halbzeitmeister” op zijn naam schrijft, al is hij daar zelf naar eigen zeggen helemaal niet mee bezig.

“Ik werk van race tot race, probeer daar altijd het maximale uit te halen en dan zien we vanzelf wel waar we staan”, zegt Ten Voorde met zijn kenmerkende Twentse nuchterheid. Dat die aanpak bepaald niet de slechtste is, bewees hij vorig jaar al door zowel in de Porsche Mobil 1 Supercup als in de Duitse Porsche Carrera Cup de rijderstitel op zijn naam te schrijven. Ook dit jaar behoort hij tot de absolute favorieten voor het kampioenschap. “Natuurlijk is het leuk als ik na dit weekeinde “Halbzeitmeister” ben, dat vinden ze met name in Duitsland altijd heel mooi”, zegt hij. “Maar het is uiteindelijk toch niet meer dan een momentopname, je krijgt er geen beker voor. Pas aan het einde van de rit wordt er afgerekend!”

Ten Voorde staat er goed voor in de tussenstand van de prestigieuze merkencup met de Porsche 911, die exclusief in het voorprogramma van de Formule 1 verreden wordt. Hij won de eerste race van het seizoen op het stratencircuit in Monte Carlo en schreef ook de eerste van de beide wedstrijden op de Red Bull Ring in Spielberg in Oostenrijk op zijn naam. In de tweede race op de Red Bull Ring, een week later, eindigde hij als derde. “De overwinning in Monaco was wel de mooiste, daar winnen is iets bijzonders. De overwinning op de Red Bull Ring was de emotioneelste, omdat we daar in eerdere races best wel wat problemen hadden en nu met flinke voorsprong wonnen”, aldus Ten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wordt Larry ten Voorde “Halbzeitmeister” in de Porsche Mobil 1 Supercup?