Het laatste formule 1 nieuws

Wordt Miami de Amerikaanse doorbraak waar de Formule 1 zo naar snakt?

Wordt Miami de Amerikaanse doorbraak waar de Formule 1 zo naar snakt?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 organiseert in 2022 voor het eerst in 38 jaar tijd weer twee races op Amerikaanse bodem, maar een duik in de geschiedenisboeken leert dat de sport maar moeilijk voet aan de grond krijgt in de VS. Gaat de Grand Prix van Miami daar verandering in brengen?

Maar liefst tien verschillende Amerikaanse circuits hebben in het verleden al minimaal één keer een Grand Prix mogen organiseren. Circuits als Sebring, Watkins Glen en Long Beach bleken in hun tijd bijzonder geschikte locaties, maar vielen van de kalender toen de sport groter werd en naar andere oorden trok. Andere circuits als Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix en Indianapolis hadden zo hun momenten, maar wisten nooit de impact op de Amerikaanse markt te maken waar de sport zo op gehoopt had.

Met het Circuit of the Americas in Austin reeds als vaste waarde op de kalender, hoopt de Formule 1 volgend jaar met de komst van de Grand Prix van Miami een volgende stap te maken aan de andere kant van de oceaan. Na een lobby van tien jaar is de sport eindelijk in de missie geslaagd om een tweede race op Amerikaanse bodem toe te voegen aan de kalender. Formule 1 CEO Stefano Domenicali ziet het als een belangrijke mijlpaal: “Niet alleen ikzelf, maar als heel de Formule 1 zijn we er trots op omdat we vooruit kijken”, sprak Domenicali in Imola na de aankondiging van de race in Miami. “We leggen hiermee de fundering voor een fantastische toekomst voor de sport. Dit is een mijlpaal die we allemaal hebben gewild. Gisteravond nog, toen we het nieuwe met alle teams deelden, had iedereen echt zoiets van: “Wow, dit is echt de juiste richting om in te slaan, dit is waar we horen te zijn.” Dit is echt de richting die we inslaan voor een geweldige toekomst voor de Formule 1.” Nieuwe locatie slap compromis, of geweldige kans?

Ondanks het optimisme van Domenicali heerst er ook cynisme over de vraag of het huidige project in Miami wel de impact gaat maken die verwacht werd van het aanvankelijke plan van een aantal jaren […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wordt Miami de Amerikaanse doorbraak waar de Formule 1 zo naar snakt?