Het laatste formule 1 nieuws

Wordt Red Bull in 2021 kampioen in de Formule 1? “Er zijn geen excuses meer”

Wordt Red Bull in 2021 kampioen in de Formule 1? “Er zijn geen excuses meer”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen in de Red Bull F1-bolide Foto: Red Bull Racing Op de officiële website van de Formule 1 doet Lawrence Baretto een boude voorspelling voor het nog jonge jaar 2021. Volgens hem wordt Red Bull komend F1-seizoen wereldkampioen bij de constructeurs.

Dit jaar gaat de samenwerking tussen Red Bull en Honda haar derde jaar in, dan mag er verwacht worden dat beide partijen goed op elkaar ingespeeld zijn en dat het tijd wordt om te oogsten. De overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi, een circuit waar Mercedes normaal gesproken altijd sterk voor de dag komt, doet alvast het beste vermoeden.

Stabiele regels helpen Red Bull
Baretto gelooft dat het feit dat de bolides dit jaar voor het grootste deel ongewijzigd zullen blijven een voordeel zal opleveren voor Red Bull. De voorbije seizoenen is gebleken dat de Oostenrijkse formatie steeds een moeilijk seizoensbegin had, dat zou dit jaar anders moeten zijn.

“Dit jaar zal het anders zijn en profiteert Red Bull van het feit dat de regels stabiel blijven,” aldus Baretto. “Elk jaar sinds hun laatste kampioensjaar in 2013 zijn ze altijd met een achterstand begonnen doordat ze een nieuwe auto hadden waarmee ze worstelden om hem te begrijpen. Dit seizoen beginnen ze niet van een blanco vel papier en dragen ze ongeveer zestig procent van de vorige bolide over naar die van 2021.”

Red Bull won laatste F1-race 2020
Het feit dat Max Verstappen de GP van Abu Dhabi, een circuit waar Mercedes normaal gesproken altijd sterk voor de dag komt, wist te winnen is volgens Baretto ook een hoopvol teken.

“Ze hebben de laatste GP van het seizoen in Abu Dhabi gewonnen en dat circuit stond bekend als een oninneembaar fort van Mercedes. De snelheid waarmee ze tijdens het seizoen hun auto hebben weten te ontwikkelen was uitstekend. Ze weten welke richting ze uit willen met de RB16B en met een stevige basis die ze begrijpen kan het alleen maar beter gaan.”

Ervaren teamgenoot naast Max Verstappen
Max Verstappen zal dit jaar ook een ervaren teamgenoot hebben in de persoon van Sergio Perez en dat kan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wordt Red Bull in 2021 kampioen in de Formule 1? “Er zijn geen excuses meer”