Het laatste formule 1 nieuws

Wordt Vettel Formule 1-teambaas? "Misschien wel"

Wordt Vettel Formule 1-teambaas? “Misschien wel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel was te gast in de Formule 1-podcast Beyond The Grid en daarin sprak hij honderduit over zijn Ferrari -‘avontuur’, dat naar eigen zeggen mislukt was, maar waar hij geen spijt van heeft. Hij sprak uiteraard ook over zijn toekomst bij Aston Martin, maar hij keek samen met de host nóg verder vooruit. Wat als hij zijn helm ooit aan de wilgen hangt, zou hij dan overwegen om in een leidinggevende functie bij een Formule 1-team in de sport actief te blijven?

“Geen idee, dat hangt er vanaf”, begint de viervoudig wereldkampioen ietwat cryptisch. “Ik sta open voor heel veel nieuwe dingen. Dus ja, misschien wordt dit het wel. Maar het kan ook maar zo zijn dat ik dat absoluut niet zie zitten omdat hij mijn oog op iets anders laat vallen waar ik passie voor voel.”

“Misschien bewandel ik wel hetzelfde pad als Jody (Scheckter, de F1-coureur die tegenwoordig werkzaam is als een duurzaam georiënteerde boer, eerder besproken in de podcast, red.). “Maar uiteindelijk gaat het erom dat je gelukkig bent met wie je zelf bent en met wat je doet. Dat is makkelijk om te zeggen, maar veel moeilijker om te bereiken.”

Vettel gaat door door te vertellen dat hij nu gelukkig is, maar dat hij ook maar gewoon een mens is: “Ik heb mijn problemen en mijn zorgen, ik ben ook maar gewoon een mens. Maar als je me over dertig jaar weer treft, hoop ik dat ik kan zeggen dat ik tevreden ben.”

Sebastian Vettel is één de grootste ‘huismussen’ van de Formule 1-paddock. Waar menigeen de diverse feestjes afgaat of op andere manieren in de spotlights blijven, daar trekt Vettel zich na elke race terug in zijn gezinsleven. Het kan dan ook zomaar zijn dat hij na zijn actieve racecarrière de Formule 1 definitief achter zich laat.

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull -toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wordt Vettel Formule 1-teambaas? “Misschien wel”