Het laatste formule 1 nieuws

Woudrichemmer Stan van Oord pakt leiding in Supercar Challenge

Woudrichemmer Stan van Oord pakt leiding in Supercar Challenge

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

WOUDRICHEM • Met een overwinning en een tweede plaats in het Duitse Baden-Württemberg hebben Stan van Oord en zijn teamgenoot Dennis de Borst de leiding in de titelstrijd van de divisie Supersport 1 overgenomen.

Het resultaat is dermate goed dat Van Oord ook de volgende races op Spa-Francorchamps in actie kan komen.

“Het blijft, vooral vanwege COVID-19, op dit moment erg moeilijk. Ik hoop dat we het jaar samen met Dennis bij Ferry Monster Autosport af kunnen maken. Gelukkig is nu al duidelijk dat we er begin juni op Spa ook bij zijn, het is altijd geweldig om daar te racen”, zegt Van Oord.

Onbekend circuit
De Duitse Hockenheimring in Baden-Württemberg was tot voor kort een onbekend circuit voor Stan van Oord. Tot twee maanden geleden, toen hij daar met Rob Nieman een race reed in een Clio en derde werd. “Dat was heel toevallig, maar kwam erg goed uit, want baankennis scheelt enorm. Het is een mooi circuit, zeker de laatste sector. Een erg technisch stuk met snelle bochten en dat ligt mij wel.”

Van Oord wist dat het moeilijk zou worden om de poleposition voor de twee races veilig te stellen, want met de lange rechte stukken op de Hockenheimring is de Hyundai qua topsnelheid in het nadeel. Een derde startpositie voor beide races was dan ook het maximaal haalbare.

Zoals altijd reed zijn teamgenoot de eerste stint.

Prima gedaan
“Dennis heeft het prima gedaan, hij heeft zijn positie vast kunnen houden en de bandjes voor mij gespaard. Ik kwam als derde in mijn klasse de baan op en kon al snel aansluiten bij Remco de Beus en Ted van Vliet die voor me reden. Nadat ik de BMW van De Beus voorbij was kwam ik in de Saxcurve naast Van Vliet en ik kon hem daar buitenom passeren. Dat was wel een vette actie”, lacht Van Oord tevreden.

Eenmaal aan de leiding wist Van Oord zijn voorsprong uit te bouwen, tot twaalf minuten voor het einde een zwaar ongeluk gebeurde met een deelnemer uit de Prototypes. De wedstrijdleiding besloot tot een ‘full course yellow’, waardoor alle deelnemers hun positie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Woudrichemmer Stan van Oord pakt leiding in Supercar Challenge