Het laatste formule 1 nieuws

Yamamoto: "Honda is te vroeg gestopt met de Formule 1"

Yamamoto: “Honda is te vroeg gestopt met de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda slaagde in de laatste ronde van de laatste race van het laatste jaar waarin men als motorleverancier actief zal zijn in de Formule 1 in het allerhoogste doel. Men won de wereldtitel met Max Verstappen . Honda’s motorsportbaas Masashi Yamamoto geeft nu aan dat men waarschijnlijk te snel de stekker uit het project heeft getrokken.

“Op persoonlijke titel vind ik van wel, ja. Maar dit een beslissing van het bedrijf. Ik snap welke kant Honda op wil, dus uiteindelijk kunnen we die keuze van Honda ook alleen maar accepteren”, zo wordt Yamamoto geciteerd door Autosport . “Maar dromen kan altijd, dus ik hoop dat op enig moment Honda terugkeert in de Formule 1.” Nieuwe mindset bij Honda

Hoewel Yamamoto verdrietig is over het afscheid, haalt hij wel voldoening uit het feit dat de gestelde doelen grotendeels behaald zijn: “Natuurlijk is het jammer, maar we wisten dit sinds oktober 2020 en vanaf dat moment wisten we ook dat we er hard aan moesten trekken voor 2021.”

“We maten ons een nieuwe mindset aan en keken voortaan op een hele andere manier naar dat besluit (om te stoppen, red.). We hebben geprobeerd alles te geven om in de beperkte tijd die ons nog restte goed te kunnen presteren.”

Vanaf 2022 worden de Red Bull s nog steeds door Honda-motoren aangedreven, die bovendien in Sakura worden onderhouden, met dat verschil dat Red Bull er nu voor moet betalen. RacingNews365 heeft onlangs vernomen dat aan die constructie kan worden vastgehouden tot eind 2025 , in tegenstelling tot eind 2023 wat tot nu toe steeds gecommuniceerd is. Dit verdienen de Formule 1-coureurs in 2022

De Formule 1 is een sport waar miljoenen in omgaan. Zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton zijn grootverdieners en voeren de lijst aan. Maar hoeveel verdient Verstappen bij Red Bull? En hoeveel betaalt Mercedes Lewis Hamilton in 2022?

Meer van dat soort mooie Formule 1-video’s? Abonneer je dan op ons kanaal.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Yamamoto: “Honda is te vroeg gestopt met de Formule 1”