Het laatste formule 1 nieuws

Yamamoto kritisch op Japanse overheid: "Waarom mochten de Olympische spelen wel?"

Yamamoto kritisch op Japanse overheid: “Waarom mochten de Olympische spelen wel?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Grand Prix van Japan Honda F1-directeur Masashi Yamamoto is het nog altijd niet eens met de beslissing van de Japanse overheid om de Olympische Spelen door te laten gaan, maar alle motorsporten af te gelasten. Hij spreekt dan ook van een oneerlijke situatie.

De Olympische Zomerspelen van 2020 moesten noodgedwongen uitgesteld worden vanwege de coronapandemie. Van eind juli tot begin augustus, een jaar later dan gepland, kon het evenement dan eindelijk afgetrapt worden in de Japanse hoofdstad Tokio. Van eind augustus tot begin september was het daarna de beurt aan de Paralympische Spelen, die eveneens naar Tokio kwamen.

Hoewel de Olympische Spelen in Japan dit jaar dus gewoon door mochten gaan, gold hetzelfde niet voor de motorsporten. Niet alleen de Formule 1, maar ook MotoGP, het WEC en de WRC zagen hun races in Japan afgelast worden vanwege de omstandigheden in het Aziatische land. Dit zorgde voor veel woede bij motorsport-fans. Akio Toyoda, de grote baas van Toyota en voorzitter van de Japan Automobile Manufacturers Association (JAMA) zei hierover recentelijk: “Hoewel de Olympische Spelen toegestaan waren, mochten sporten op twee of vier wielen niet. Dit voelt oneerlijk.” Honda schaart zich achter uitspraken Toyoda

“Persoonlijk was ik, als iemand die ook in motorsport werkt, blij dat president Akio Toyoda zo’n opmerking maakte”, vertelt Yamamoto in gesprek met het Japanse AS-Web . “Want het is zoals hij ook zei: waarom kunnen de Olympische Spelen wel [doorgaan], maar alles op twee of vier wielen niet? Ik denk dat dit is wat veel mensen die betrokken zijn bij de autosport denken.”

“Ik ben het ook eens met de opmerking dat coureurs ook atleten zijn en dat ze dus vanuit mondiaal perspectief ook als atleten moeten worden gezien. Ik snap dat de omstandigheden verschillend waren, maar het is een sport die over de hele wereld wordt erkend. Ik wil dat de Japanse overheid inziet dat motorsport-coureurs, hetzelfde zijn als atleten van andere sporten”, aldus de Honda-topman. Heeft de Japanse overheid juist gehandeld?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Yamamoto kritisch op Japanse overheid: “Waarom mochten de Olympische spelen wel?”