Het laatste formule 1 nieuws

Yamamoto zal vanaf 2022 met gemengde gevoelens naar Red Bull kijken

Yamamoto zal vanaf 2022 met gemengde gevoelens naar Red Bull kijken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda zal na 2021 de Formule 1 verlaten. In hun laatste jaar als officiële motorleverancier zullen ze er niet alleen alles aan willen doen om met Red Bull Racing wereldkampioen te worden, maar willen ze het team ook met een zo goed mogelijke krachtbron achterlaten. Het is voor Masashi Yamamoto alleen jammer dat Honda daar niet meer de eer voor kan opstrijken.

“Persoonlijk ben ik erg blij dat ze in ieder geval vanaf volgend jaar iets hebben dat wij gemaakt hebben”, wordt Yamamoto geciteerd door Formula1.com . “Als Honda willen we Red Bull steunen waar we kunnen om hen een competitieve power unit te geven waarmee ze kunnen strijden voor kampioenschappen. Er zal alleen geen Honda branding op de auto of de motor te zien zijn, dus het zal met gemengde gevoelens zijn om de auto met een Honda power unit te zien.” Honda-top trok al eerder de deur te vroeg achter zich dicht

Het zou zomaar kunnen dat Honda zijn eigen geschiedenis herhaalt. In 2009 werd Jenson Button ook al wereldkampioen met een door Honda ontwikkelde auto, zonder dat hun naam daarbij op de auto stond. De Japanners is er dus alles aan gelegen om dit seizoen al wereldkampioen te worden. Daarvoor hebben zij een nieuwe krachtbron geïntroduceerd, hoewel die volgens de oorspronkelijke planning ook dit seizoen al in de auto zou zitten.

“In het oorspronkelijke schema, voordat Covid toesloeg, was het de bedoeling dat de power unit in 2021 zou komen. Maar toen gebeurde Covid en dat had invloed op de ontwikkeling, dus hebben we het uitgesteld tot 2022. Toen veranderde er weer iets omdat we aankondigden dat we eind 2021 uit de F1 zouden stappen, dus hebben we het weer vervroegd naar dit jaar” , aldus Yamamoto.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Yamamoto zal vanaf 2022 met gemengde gevoelens naar Red Bull kijken