Het laatste formule 1 nieuws

Young Driver Test: Buemi hangt Red Bull in de muur, Alonso klokt snelste tijd

Young Driver Test: Buemi hangt Red Bull in de muur, Alonso klokt snelste tijd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Young Driver Test is momenteel in volle gang op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Deze zogenaamde rookie-test wordt niet live uitgezonden, maar er is nu al genoeg gebeurd. Tijd voor een update.

Een van de meest opvallende deelnemers is Fernando Alonso. De 39-jarige coureur en tevens tweevoudig wereldkampioen is alles behalve een Young Driver, maar mocht na wat getouwtrek toch plaatsnemen achter het stuur van een Renault . Hij is het nog niet verleerd. De Formule 1 deelde vanmorgen vroeg al een foto op social media, waarop de Spanjaard bovenaan de tijdenlijst te zien was. Er zijn nog flink wat uurtjes te gaan natuurlijk, maar Alonso kent in ieder geval een goed begin. Nyck de Vries is momenteel zijn Formule 1-debuut aan het maken namens Mercedes . De Formule E-coureur completeerde vanmorgen de top drie. Stoffel Vandoorne, teammaat van De Vries in de elektrische tak van sport, had zich op de tweede stek gepositioneerd.

Een minder lekker begin van de dag was er voor Sebastien Buemi. De Zwitserse coureur neemt deel namens Red Bull Racing , maar maakte al snel contact met de muur. Hij verloor de controle over de RB16, waarna de achterkant van zijn bolide de bandenstapel ingleed. Buemi kon terug hobbelen naar de pits, maar lekker is het niet.

De monteurs van Renault moeten hun koffiepauze ook aan zich voorbij laten gaan. Guanyu Zhou kende ook een momentje. De Chinese coureur stond kortstondig achterstevoren. De schade aan de bolide van de Franse fabrieksformatie leek echter mee te vallen. Bekijk hier een update van de testdag.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Young Driver Test: Buemi hangt Red Bull in de muur, Alonso klokt snelste tijd