Het laatste formule 1 nieuws

Yuki Tsunoda geeft ruiterlijk toe: "Debuutjaar in de Formule 1 was mijn moeilijkste jaar ooit"

Yuki Tsunoda geeft ruiterlijk toe: “Debuutjaar in de Formule 1 was mijn moeilijkste jaar ooit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda kende als rookie een jaar met ups en downs. Af en toe liet de 21-japanner zijn talent zien, maar het ging ook te vaak fout. Met name op circuits waar de AlphaTauri-coureur nog nooit had gereden had hij het lastig. Teamgenoot Pierre Gasly versloeg hem met groot verschil, maar volgens Tsunoda heeft hij in een jaar tijd enorm veel geleerd. “Het was een enorm leerjaar voor mij en het moeilijkste jaar in mijn racecarrière ooit”, aldus de Japanner in een interview met GP Fans. “Het was ook de grootste uitdaging ooit om mijzelf continu te blijven verbeteren. Als je de stap omhoog naar de Formule 1 maakt, moeten alle mindere facetten eruit zijn, maar het waren sommige facetten waar ik nog nooit aan gedacht had.”

Tsunoda begon het seizoen nog sterk met een finish in de punten in Bahrein, maar vanaf het tweede raceweekend in Imola ging het bergafwaarts. De AlphaTauri-coureur kwam flink onder druk te staan. Ook door de sterke prestaties van Gasly. “Het was moeilijk om mezelf te blijven verbeteren, dus dit was echt één groot leerjaar.”

In de knotsgekke laatste race van het seizoen in Abu Dhabi zette Tsunoda zijn beste klassering neer. In de race die Max Verstappen de wereldtitel opleverde, eindigde de Japanner als vierde.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Yuki Tsunoda geeft ruiterlijk toe: “Debuutjaar in de Formule 1 was mijn moeilijkste jaar ooit”