Het laatste formule 1 nieuws

Yuki Tsunoda maakt kennis met hardheid Helmut Marko: "Formule 1 of terug naar Japan"

Yuki Tsunoda maakt kennis met hardheid Helmut Marko: “Formule 1 of terug naar Japan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda maakt nog altijd een goede kans op een stoeltje in de Formule 1 voor 2021. De 20-jarige Japanner heeft zijn stoeltje al gepast bij het team van AlphaTauri, maar dient zijn rookieseizoen in de Formule 2 nog wel goed af te sluiten om aan voldoende licentiepunten te komen. De Red Bull-junior staat momenteel op de derde plaats met 147, maar zijn voorsprong op de nummer zes Nikita Mazepin bedraagt slechts zeven punten. De Japanner is inmiddels op de hoogte van de hoge eisen van Red Bull-topman Helmut Marko. “Hij wil dat ik dit seizoen goed presteer en in de top 5 finish om genoeg punten voor mijn super licentie te halen”, zegt Tsunoda op de officiële website van de Formule 1. “Als ik in de top 5 zou eindigen, zal ik de stap naar de Formule 1 maken, zo niet, dan rij ik komend jaar weer in Japan.”

Tsunoda is de eerste die de lat hoog legt en kon wel leven met de eis van Marko. “Als je een goede coureur bent, zoals George Russell, Lando Norris of Charles Leclerc, dan heb je maar één jaar in de Formule 2 nodig en niet twee of drie jaar.”

“Je moet iedere race top presteren. Dat is een vorm van druk, maar getuigt ook van een goede mentaliteit. Het gaat dit jaar niet slecht en we zien wel wat er in de toekomst gaat gebeuren. Het is mijn droom om ooit wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Als ik moeite had gehad in de Formule 2, was die droom erg lastig geworden. Ik moest presteren in mijn rookieseizoen, net als Lando Norris en George Russell hebben gedaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Yuki Tsunoda maakt kennis met hardheid Helmut Marko: “Formule 1 of terug naar Japan”