Het laatste formule 1 nieuws

Yuki Tsunoda moet ambities bijstellen: "Ik heb de lat extreem hoog gelegd. Te hoog!"

Yuki Tsunoda moet ambities bijstellen: “Ik heb de lat extreem hoog gelegd. Te hoog!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda kende een sterk begin van het seizoen tijdens de wintertest en het eerste raceweekend in Bahrein. In de races daarna heeft de rookie aardig toch al aardig wat fouten gemaakt. Zo was er een zware crash in de kwalificatie in Imola en tegenvallende prestaties in Portimão, Barcelona en Monaco. Dat heeft er toe geleid dat de jonge Japanner zijn ambities heeft moeten bijstellen. Tsunoda blikt in de F1-podcast Beyond the Grid terug op zijn start als Formule 1-coureur. “In Bahrein waren we goed, ondanks een foutje in de kwalificatie. Direct in mijn eerste race heb ik WK-punten kunnen scoren. Daarna heb ik de lat extreem hoog gelegd. Te hoog. Ik dacht in Imola wel even in de top 5 te kunnen rijden.”

“Die ambitie was duidelijk te hoog. In de kwalificatie wilde ik een droomronde rijden, maar in Q1 hoeft dat natuurlijk helemaal niet. Je hoeft alleen maar te zorgen dat je doorgaat naar Q2. Ik ging er maximaal voor, maar eindigde in de muur. Zeker voor een race in het begin van het jaar wilde ik te veel.”

Het leverde Tsunoda een reprimande van Helmut Marko op. De Japanner moet nog steeds wennen aan de Formule 1 en de AlphaTauri AT02. “Ik heb nog steeds niet de volledige controle over de auto. Ik denk dat ik op 70 of 80 procent zit. Voor mij was de overstap vanuit de Formule 2 niet heel groot, al heb je natuurlijk wel meer downforce. De auto’s in de Formule 2 zijn zwaarder en onstabieler in de bochten. Dan voel je beter aan wat de auto gaat doen. Als je in de Formule 1 over de limiet gaat, ben je de auto meteen kwijt en sta je ernaast. Het is heel moeilijk om op 99 en 100 procent te rijden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Yuki Tsunoda moet ambities bijstellen: “Ik heb de lat extreem hoog gelegd. Te hoog!”