Het laatste formule 1 nieuws

Zanardi overgebracht naar revalidatiecentrum voor verder herstel

Zanardi overgebracht naar revalidatiecentrum voor verder herstel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alexander Zanardi heeft het ziekenhuis van Siena verlaten. De Italiaanse coureur en handbiker is overgebracht naar een gespecialiseerd neurologisch revalidatiecentrum, waar hij verder zal werken aan zijn herstel.

Zanardi lag een maand in het ziekenhuis van Siena nadat hij tijdens het handbiken was aangereden door een vrachtwagen. Daar onderging hij drie hersenoperaties en lag hij lange tijd in een kunstmatige coma.

Vijf dagen geleden zijn artsen begonnen met het proces om Zanardi langzaam uit zijn coma te doen ontwaken. In een laatste update laat het ziekenhuis weten dat zijn fysieke toestand stabiel blijft, waardoor hij overgeplaatst kan worden naar een revalidatiecentrum om daar meer gespecialiseerde hulp te ontvangen.

Zie ook Zanardi wordt langzaam uit kunstmatige coma gehaald

Zanardi zat midden in de voorbereiding op zijn derde deelname aan de Paralympische Spelen, die volgend jaar in Tokio gehouden zullen worden. De 53-jarige Italiaan veroverde eerder in Londen (2012) en in Rio (2016) al meerdere gouden medailles. Ook zou de voormalig Formule 1-coureur later dit jaar met BMW nog gaan deelnemen aan het Italiaans GT-kampioenschap op het circuit van Monza.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zanardi overgebracht naar revalidatiecentrum voor verder herstel