Het laatste formule 1 nieuws

Zandvoort bijna klaar voor de Formule 1: 'Echt een fascinerend project'

Zandvoort bijna klaar voor de Formule 1: ‘Echt een fascinerend project’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over een kleine maand staat de Nederlandse Grand Prix op de kalender, voor het eerst in meer dan dertig jaar. Vorig jaar had de feestelijke rentree moeten worden, maar dat werd door het coronavirus een jaar uitgesteld. Nu zijn ze in Zandvoort volop bezig om alles klaar te stomen voor de race.

” Het is nu nog vooral het uitvoeren van de plannen die heel lang in ontwikkeling zijn geweest. Ik denk dat ongeveer 70% van de tribunes staat, we liggen op schema ”, begint sportief directeur Jan Lammers in gesprek met de NOS . Helemaal zeker dat de race met volle capaciteit gereden kan worden, is Lammers nog niet. Zandvoort is er klaar voor

Komende vrijdag wordt namelijk bij de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte duidelijk of sportevenementen vanaf 1 september met volle tribunes gespeeld mogen worden. “ Dan weten we een stuk meer, maar wij hebben geen keuze. Wij moeten er gewoon klaar voor zijn. ”

Lammers ziet dat het circuit Zandvoort steeds meer vorm begint te krijgen van een groot racefeest. ” Het is een fascinerend project. Af en toe denk je dat je op het circuit van Indianapolis staat, met al die tribunes. Je ziet en ervaart nu al dat je bezig bent met het grootste sportevenement in de geschiedenis van Nederland. Dat is toch heel bijzonder .” Every day, more than 200 people work on the more than 600,000 square meter site of the Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix From early in the morning until late in the evening, they build on the biggest sports event of the last decade in the Netherlands… #DutchGP @F1 pic.twitter.com/0clvZ2vNKC — Dutch Grand Prix (@f1_dutchgp) August 7, 2021

Nico Rosberg is van mening dat het momentum in de Formule 1 een beetje verschoven is naar Lewis Hamilton en Mercedes. De 36-jarige analist denkt dat Hamilton de laatste weken heel slim omgaat met wat er allemaal op hem afkomt. Waar de zevenvoudig wereldkampioen de rust bewaard, schoot Max Verstappen onlangs uit zijn slof.

“Mercedes heeft de overhand in alles nu. In tempo, houding en attitude” , […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zandvoort bijna klaar voor de Formule 1: ‘Echt een fascinerend project’