Het laatste formule 1 nieuws

Zandvoort maakt zich op voor de grote racedag en protesttocht

Zandvoort maakt zich op voor de grote racedag en protesttocht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZANDVOORT (ANP) – Zandvoort ontvangt zondag, evenals de twee vorige dagen, wederom 70.000 bezoekers voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland.

De organisatie van de Dutch GP heeft extra maatregelen genomen om te zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers, nadat vrijdag mensen te dicht op elkaar stonden. Beelden van de mensenmassa zorgden voor veel ophef op sociale media en leidden tot kritiek vanuit onder meer de politiek en de entertainmentsector.

De NS verwacht zondag weer tienduizenden mensen naar Zandvoort te brengen, evenals voorgaande dagen. Volgens een woordvoerder van de NS is de aan- en afvoer van racefans goed verlopen.

De groepering Extinction Rebellion heeft aangegeven zondag op de fiets actie te voeren voor een uitstootvrije samenleving. “De Grand Prix op Zandvoort is een toonbeeld van de onnodige uitstoot, natuurverstoring en vriendjespolitiek die onze toekomst bedreigen. Toch maakt de overheid uitzondering op uitzondering voor dit fossiele feestje”, stelt de organisatie.

Extinction Rebellion houdt daarom op de fiets een ‘Formule 0′ race met nul uitstoot. De fietstocht, onder begeleiding van politie, begint om 13.00 uur bij een parkje op de Zandvoortselaan in Bentveld en eindigt op het strand, waar om 14.30 uur een manifestatie begint. Volgens de organisatie hebben zich zo’n 80 mensen aangemeld voor de fietstocht. ANP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zandvoort maakt zich op voor de grote racedag en protesttocht