Het laatste formule 1 nieuws

Zandvoort maakt zich op voor tweede dag van raceweekend

Zandvoort maakt zich op voor tweede dag van raceweekend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZANDVOORT (ANP) – Zandvoort ontvangt zaterdag, net als een dag eerder, 70.000 bezoekers voor de tweede dag van de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Zaterdag is er eerst een vrije training en in de middag volgt de kwalificatie voor de race die zondag wordt verreden.

De organisatie van de Dutch GP neemt extra maatregelen om te zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers. Vrijdag ontstond onder meer achter de hoofdtribune een grote mensenmassa, volgens de organisatie veroorzaakt door een technische storing bij de kassa’s van de horecaverkooppunten. Beelden van de mensenmassa zorgden voor veel ophef op de sociale media en leidden tot kritiek vanuit onder meer de politiek en de entertainmentsector.

De NS denkt weer tienduizenden mensen naar Zandvoort te brengen. Vrijdag bracht de spoorvervoerder 27.000 mensen naar het kustdorp. Volgens een woordvoerder van de NS is de aan- en afvoer van racefans erg goed gegaan en waren er geen problemen.

De meeste bezoekers die voor het ov kiezen, nemen de trein. Naar het station van Zandvoort rijden 12 treinen per uur, goed voor 10.000 reizigers per uur. Voor de bezoekers die met de bus komen, rijdt er een speciale buslijn 33 vanaf station Haarlem naar een halte bij de boulevard van Bloemendaal aan Zee.

Auto’s komen Zandvoort niet in, parkeren kan alleen op parkeerterreinen in omliggende plaatsen. Het merendeel van de bezoekers rijdt naar een van de ‘Park & Bikes’, vanwaar ze het laatste stuk naar Zandvoort fietsen. ANP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zandvoort maakt zich op voor tweede dag van raceweekend