Het laatste formule 1 nieuws

“Ze zeggen dan wel dat hij gek is, voor mij was hij één van de beste teambazen"

“Ze zeggen dan wel dat hij gek is, voor mij was hij één van de beste teambazen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jarno Trulli behoeft eigenlijk geen introductie. De markante Italiaanse coureur reed in zijn Formule 1 -tijd onder andere bij de teams Minardi, Lotus, Caterham en Jordan. Heden ten dage is hij vooral nog bekend van de term ‘de Trulli-trein.’ Trulli Train

De inmiddels 46-jarige man uit Pescara was namelijk steengoed tijdens de kwalificatie, terwijl hij in racepace een mindere auto had. Dit betekende meestal dat hij op zondag eigenlijk té ver naar voren stond, waardoor snellere auto’s hem op zijn hielen zaten. Door het sterke defensieve rijden van Trulli kwam men hem toch maar zelden voorbij, waardoor het befaamde treintje ontstond. Jordan

In gesprek met Beyond The Grid Podcast wordt aan Trulli gevraagd wie de beste persoon is die de Italiaan op of rond het circuit heeft aangetroffen in zijn periode. “Ze zeggen dan wel dat hij gek is, maar voor mij was hij één van de beste teambazen. Eddie Jordan is de beste persoon die ik in de F1 heb ontmoet.”

Hoewel Trulli niet met de minste teambazen werkte, hij werkte namelijk ook met bijvoorbeeld Flavio Briatore, kiest hij toch voor de excentrieke Jordan. “Als je wat hij zegt goed opvat, kan je heel veel leren. Hij behandelde me goed en was eerlijk, hij was ook erg grappig. Van de buitenkant leek het soms alsof hij totaal geen controle had, maar dat had hij wel degelijk.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Ze zeggen dan wel dat hij gek is, voor mij was hij één van de beste teambazen”