Het laatste formule 1 nieuws

Zeer spannende dag voor Red Bull, Verstappen en Nederlandse Formule 1-fans

Zeer spannende dag voor Red Bull, Verstappen en Nederlandse Formule 1-fans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leuk dat McLaren, AlphaTauri en Alfa Romeo de nieuwe auto voor 2021 al hebben gepresenteerd, maar in Nederland wordt altijd net wat meer uitgekeken naar de presentatie van de nieuwe Red Bull -bolide. De nieuwe auto van Max Verstappen dus. Om 12:00 uur Nederlandse tijd is het zover. Red Bull stelt de RB16B voor aan het publiek.

Red Bull doet dat net zoals voorgaande jaren door het verspreiden van online beeldmateriaal. Van een echt persmoment, zoals McLaren volledig corona-proof deed, is geen sprake.

Grote vraag bij Red Bull is altijd, is dat wat we te zien krijgen ook de daadwerkelijke auto die straks tijdens de wintertests of later tijdens de Grand Prix van Bahrein op de startgrid staat? Meer dan eens toverde Red Bull in de voorbije jaren een interim-livery uit de hoge hoed, een camouflage-kleurstelling die het moeilijk maakt om specifieke details van elkaar te onderscheiden.

Overigens, als Red Bull iets echt niet wil laten zien, zorgt het kundige photoshop-team er wel voor dat er daadwerkelijk niks te zien is. In deze fase van het seizoen wil je de kaarten immers tegen de borst gedrukt houden.

De RB16B is zoals de regels voorschrijven een directe doorontwikkeling van de RB16 van vorig jaar, waar Verstappen de laatste race mee wist te winnen. De auto zal dan ook in vele opzichten lijken op die auto uit 2020, maar natuurlijk geven we je alle ins en outs van alle aanpassingen die wel op de auto zijn doorgevoerd.

Foto boven artikel is een foto van vorig jaar, toen Red Bull op het punt stond de RB16 te onthullen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zeer spannende dag voor Red Bull, Verstappen en Nederlandse Formule 1-fans