Het laatste formule 1 nieuws

Zege Mercedes is opeens een verrassing: 'Het was niet een geweldige prestatie'

Zege Mercedes is opeens een verrassing: ‘Het was niet een geweldige prestatie’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hamilton stapt als winnaar uit zijn auto Mercedes-Benz Motorsport Overwinningen van Mercedes waren jaar in, jaar uit eerder regel dan uitzondering in de Formule 1. De concurrentie moest het doen met kruimels: bijna driekwart van de grand prixs sinds 2014 werd gewonnen door een coureur uit de renstal van Toto Wolff.

De zege van Lewis Hamilton in Bahrein lijkt een voortzetting van die dominantie, maar niets is minder waar. Zijn overwinning mag een verrassing worden genoemd. “Als iemand mij dit had gezegd, had ik het niet geloofd, denk ik”, zei teambaas Wolff, die zeldzaam uitbundig juichte toen de zege binnen was. Moeizame testdagen

Onverstoorbaar reeg Mercedes jarenlang de titels aaneen, maar de vanzelfsprekendheid waarmee Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas het veld aanvoerden, is verdwenen. Dat komt deels door in de soep gelopen testdagen. Al in de ochtendsessie van de eerste dag moest er een versnellingsbak worden vervangen.

“Het was moeilijk om ons te herstellen. We wisten dat we een goede auto hebben, maar of het genoeg was om het gat met Red Bull te dichten, was onduidelijk. In de kwalificatie kwamen we snelheid tekort, in de race waren we competitief.” Toto Wolff Mercedes-Benz Motorsport Het team van Max Verstappen kwam de wintertests juist wel ongeschonden door en lijkt op weg een serieuze uitdager te kunnen worden in de strijd om de constructeurstitel. “Hier in Bahrein waren ze nooit heel sterk en ze kwamen vaak niet goed uit de startblokken”, zegt Wolff over Red Bull. “Van beide is nu geen sprake.”

“Ik twijfel er niet aan dat ze heel moeilijk te verslaan zijn. Ze hebben het van alle teams het beste voor elkaar. Maar de ‘racing god’ stond zondag aan onze kant. Het is niet dat we opeens een geweldige prestatie hebben neergezet. Het was een combinatie van een solide auto, strategie en geluk hebben.”

Volgens Wolff was de balans in de auto tijdens de race verbeterd ten opzichte van de kwalificatie, waardoor Hamilton in het spoor van Verstappen kon blijven. Met vroege pitstops wilde hij Red Bull uitdagen en dat lukte.

Het geluk waar Wolff over spreekt heeft te maken met onduidelijkheid rond bocht […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zege Mercedes is opeens een verrassing: ‘Het was niet een geweldige prestatie’