Het laatste formule 1 nieuws

Zeilen is voor bronzen duo Bekkering en Duetz ‘apenkooien op het water’

Zeilen is voor bronzen duo Bekkering en Duetz ‘apenkooien op het water’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annemiek Bekkering en Annette Duetz in actie tijdens de medal race in de 49’er FX. De Nederlandse zeilploeg heeft dinsdag met een dagje uitstel opnieuw een medaille gewonnen op het olympisch water van Enoshima. Bekkering en Duetz zeilden in de spectaculaire 49’er FX naar brons.

Gekscherend noemt de perschef van de Nederlandse zeilbond Annemiek Bekkering en Annette Duetz ‘de meest onbekende wereldkampioenen van Nederland’. Het duo vaart in de 49’er FX, een snelle zeilboot die wel wordt vergeleken met een Formule 1-auto. Het is een spectaculair bootje, waarop de vrouwen continu staan, of hangen. Stuurvrouw Bekkering en ‘bemanning’ Duetz zijn behoorlijk goed in het bevaren van de 49’er. Maar tot afgelopen week was dat nog niet zo veel mensen opgevallen.

Dinsdag kwam daar verandering in. Het duo zeilde in een rommelige medalrace naar de derde plaats in het klassement, goed voor brons. Het was de derde zeilmedaille voor Nederland, nadat eerder Kiran Badloe al goud had gewonnen op de surfplank en Marit Bouwmeester brons had gepakt in de Laser Radial. Bekkering en Duetz waren daar na afloop niet al te blij mee. Er ontsnapten hen zelfs wat krachttermen, nadat ze van boord waren gestapt. De twee waren op het water voor de jachthaven van Enoshima als leiders aan de laatste wedstrijd begonnen. Die status konden ze uiteindelijk niet verzilveren.

“We kwamen er niet echt in”, zei Bekkering na afloop. “We wilden steeds de goede dingen doen, maar dat is eigenlijk de hele race mislukt.” Duetz: “Natuurlijk baalden we net na afloop, maar nu gaat het alweer wat beter. Ik denk dat we dit maar als een heel goede week moeten herinneren.” Lachend: “En dan maar de medalrace vergeten.” Weer serieus: “Dit veld heeft gewoon een sterke vloot, het zit dicht bij elkaar. Wij zijn heel stabiel geweest, maar hebben het echt niet alleen in de medalrace laten liggen.” Het duurt een poosje voor de glimlach verschijnt

Bekker en Duetz werden in de afsluitende race negende. Brazilië werd eerste, Duitsland pakte zilver. In de afsluitende race ging het op het eerste rak nog aardig, maar bij de tweede onderboei kwamen de Nederlanders […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zeilen is voor bronzen duo Bekkering en Duetz ‘apenkooien op het water’