Het laatste formule 1 nieuws

Zeldzame McLaren van voormalig F1-coureur crasht in Monaco

Zeldzame McLaren van voormalig F1-coureur crasht in Monaco

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zelfs voor een voormalig Formule 1-coureur lijkt 800 pk op alleen de achterwielen soms wat te veel van het goede: deze uiterst zeldzame McLaren Senna LM vloog afgelopen weekend uit de bocht in Monaco, met een stevige klap en een flinke bak schade als gevolg.

Omdat de ‘normale’ Senna met een vermogen van 789 pk blijkbaar nog niet bijzonder genoeg was, besloot McLaren nog eens 20 extra gekietelde ‘LM’ exemplaren van de Britse hypercar te maken. De auto is één van McLaren’s meest mysterieuze bolides ooit, aangezien de auto nooit officieel is bevestigd door de fabrikant uit Woking en zelfs het exacte aantal gebouwde exemplaren niet bekend is, al zou de oplage beperkt zijn tot 20 á 25 stuks. In de prak

Wat wel duidelijk is, is dat er sinds afgelopen weekend een exemplaar minder rondrijdt van de Senna LM, die overigens vooral bedoeld is als speeltje voor op het circuit. Op sociale media verschenen beelden van een zwaar beschadigd exemplaar, die eigendom is van voormalig Formule 1-coureur Adrian Sutil. De 37-jarige Duitser reed van 2007 tot 2014 voor de Formule 1-teams van Spyker, Force India en Sauber en zou de wegen van Monaco dus aardig moeten kennen, maar toch ging het dit weekend mis. Op foto’s is te zien dat de auto op zijn minst nog met een Peugeot betrokken was bij een ongeval en vervolgens tegen een muurtje en een lantaarnpaal tot stilstand is gekomen. Of Sutil zelf achter het stuur zat is niet bevestigd, maar dat de Duitser een flink rekening mag verwachten voor de reparatie moge duidelijk zijn. De standaard McLaren Senna heeft namelijk al een prijskaartje van ruim €1,2 miljoen.

(Tekst gaat verder onder de foto) A post shared by @ robgilles on Jul 26, 2020 at 11:49am PDT De neus van de oranje Senna LM is zwaar beschadigd, maar het goede nieuws is dat de cockpit van de auto nog volledig intact lijkt te zijn en de inzittenden waarschijnlijk dus geen serieuze verwondingen hebben opgelopen.

Overigens is het niet de eerste keer dat er een peperdure auto van Sutil in de prak ligt. In […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zeldzame McLaren van voormalig F1-coureur crasht in Monaco