Het laatste formule 1 nieuws

Zelfs Alonso ziet Verstappen als favoriet: ‘Hamilton rijdt niet meer alleen tegen Hamilton’

Zelfs Alonso ziet Verstappen als favoriet: ‘Hamilton rijdt niet meer alleen tegen Hamilton’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© EPA Door Arjan Schouten Als zelfs Fernando Alonso het al gaat roepen… Ja, ook voor de Spanjaard is er maar één titelfavoriet . „Max is nu dé kandidaat. Hij presteert beter en hij staat er het beste voor in het kampioenschap”, meent de tweevoudig wereldkampioen, die nog met Verstappens vader (‘Jos the Boss!’) reed.

Twee keer werd een jonge Alonso wereldkampioen, na jaren van Ferrari-dominantie. Nu ziet hij Verstappen van dichtbij de hegemonie van Mercedes doorbreken en hij noemt dat gevecht ‘héél interessant’. „Het is nu niet zoals de laatste jaren, toen reed Lewis Hamilton toch vooral tegen Lewis Hamilton. En heel soms tegen Valtteri Bottas, maar niet vaak. Dan zit er nu veel meer adrenaline in die titelstrijd.”

Voor Alonso is Verstappen dé favoriet, na zijn zeges in Frankrijk en in de GP van Stiermarken. Vooral die race van afgelopen zondag was dominant, internationaal gezien als een ‘kantelpunt’ in het seizoen. „Maar pas op, in de Formule 1 kan veel ook snel weer veranderen”, waarschuwt de Spanjaard van Alpine. Wat wij moeten doen is vooral zelf blijven pushen, want daar hebben we controle over. En dan zien we aan het einde van het seizoen wel waar we eindigen. Max Verstappen Juist die nuance heeft Verstappen de laatste dagen een beetje gemist. Het seizoen is net op een derde, véél te vroeg voor conclusies, zo meent hij. „Het seizoen is nog zo lang. Er zijn nog helemaal niet zo veel wedstrijden gereden. We moeten nog maar zien welke kant het straks op gaat vallen”, meldt hij aan de Nederlandse pers, als zijn internationale sessie naast Alonso voorbij is. Ja, hij was extreem dominant, vorige week. Hij dreef Hamilton tot wanhoop. „Maar elk circuit moeten we dat weer opnieuw zien. Hier was het dominant, ja. Maar in Frankrijk vond ik dat weer niet.”

Daar was het nog kielekiele, dus hoor je Verstappen nog lang niet jubelen. En al die teksten uit de Mercedes-stal zwijgt-ie liefst helemaal dood. Een recordkampioen die al op een derde van het seizoen de handdoek werpt? Verstappen gelooft er totaal niet in. „Ik verwacht dat niemand het nu […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zelfs Alonso ziet Verstappen als favoriet: ‘Hamilton rijdt niet meer alleen tegen Hamilton’