Het laatste formule 1 nieuws

Zelfs Ferrari-fans juichen in Zandvoort voor Max: 'Hij verdient het om te winnen'

Zelfs Ferrari-fans juichen in Zandvoort voor Max: ‘Hij verdient het om te winnen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kleine en grote fans van Max Verstappen komen hun held toejuichen. Je hoeft je niet af te vragen voor wie er vanmiddag het hardst gejuicht zal worden. Bijna iedereen die de trap van het station oploopt is uitgedost in het oranje, of in een outfit van Red Bull Racing, het team van Max Verstappen.

Een soort badmeester op een hoge stoel heet de bezoekers welkom in Zandvoort, en wijst ze nog even op de coronamaatregelen. “Er is hier geen corona, en dat willen we graag zo houden. Dus denk aan die anderhalve meter”, roept de badmeester grappend door een megafoon. Vanaf een hoge stoel wordt de mensenmassa in goede banen geleid. Op het stationsplein wordt ondertussen merchandise van Max Verstappen verkocht, kopjes koffie, blikjes bier. En – het blijft een kustplaats – ook de viskraam doet rond tien uur ’s ochtends al goede zaken. Zakgeld aanvullen

Langzaam trekt de meute richting het circuit, zo’n vijftien minuten lopen van het station. Bijna elke bewoner heeft zijn huis versierd met finishvlaggen of oranje posters, sommige inwoners pakken nog groter uit. In een voortuin staat een grote zelfgebouwde raceauto.

Een paar jonge buurtbewoners grijpen de kans om hun zakgeld dit weekend een beetje aan te vullen. Vanuit hun voortuin verkopen ze blikjes cola, croissantjes en bevroren flesjes water. Dan blijft het lekker lang koel.

Van grote drukte, zoals de afgelopen dagen af en toe ontstond, is op deze zondagochtend weinig te merken. Bij een loopbrug, die gisteren nog opstoppingen veroorzaakte, zit nu opnieuw zo’n badmeester in een hoge stoel. “Iedereen luistert goed, iedereen is aardig, mensen hebben er zin in!” zegt hij enthousiast.

Lees ook: Blinde bochten, hoogteverschillen: circuit Zandvoort is ‘spectaculair in het kwadraat’

Eenmaal bij de ingang van het circuit komen de mensenstromen bij elkaar: de meute vanaf het station, maar ook de duizenden mensen die met de fiets of lopend naar Zandvoort zijn gekomen.

De Max-fans hebben er vertrouwen in. Verstappen mag vandaag vooraan starten, nadat hij gisteren in de kwalificatie de snelste tijd neerzette. Als de Nederlander wint, staat hij weer bovenaan in de tussenstand voor het wereldkampioenschap. Zwaaien naar Alonso en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zelfs Ferrari-fans juichen in Zandvoort voor Max: ‘Hij verdient het om te winnen’