Het laatste formule 1 nieuws

Zestien coureurs en stafleden testen positief bij Grand Prix Zandvoort

Zestien coureurs en stafleden testen positief bij Grand Prix Zandvoort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zestien coureurs en stafleden van de Formule 1 in Zandvoort zijn afgelopen week positief getest op het coronavirus. Dat heeft de internationale autosportfederatie FIA maandag bekendgemaakt .

Van vorige week maandag tot en met zondag zijn in totaal bijna 6.700 coronatests afgenomen bij coureurs en hun team- en stafleden. Ruim 2 procent testte positief, onder anderen de Finse coureur Kimi Räikkönen, die daardoor de Grand Prix moest missen. Een week eerder testte eveneens 2 procent van de betrokkenen bij de Grand Prix van België positief.

Het driedaagse evenement in Zandvoort trok afgelopen weekend zo’n 67.000 fans. Om toegang te krijgen tot het complex moest iedereen via de CoronaCheck-app kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, negatief zijn getest of recent besmet zijn geweest.

Op het terrein hoefden de meeste aanwezigen geen anderhalve meter afstand te houden, noch een mondkapje te dragen. Onder anderen coureurs, journalisten en medewerkers binnen de ‘Formule 1-bubbel’ moesten wel een mondkapje op. De mensenmassa’s in de straten van Zandvoort en op het circuit leidden tot kritiek van Kamerleden en de entertainmentsector, omdat de GP als publieksevenement wel door mocht gaan en veel muziekfestivals niet.

Deze twitteraar deelde beelden van de drukte in Zandvoort: Nieuwsbrief NRC Vandaag Elke ochtend een overzicht van onze beste stukken en al het belangrijke andere nieuws

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zestien coureurs en stafleden testen positief bij Grand Prix Zandvoort