Het laatste formule 1 nieuws

Zeven tot acht sprintraces in Formule 1 in 2022

Zeven tot acht sprintraces in Formule 1 in 2022

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 wil het aantal sprintraces stevig uitbreiden. Directeur Stefano Domenicali spreekt van zeven tot acht sprintraces in 2022. “We willen ze houden in ongeveer een derde van de races en op circuits die er geschikt voor zijn”, aldus de Italiaan in een interview met Sky Sport.

De Formule 1 heeft de sprintrace dit jaar geïntroduceerd als alternatief voor de kwalificatierace. Op de circuits van Silverstone (Groot-Brittannië) en Monza (Italië) was er een race op zaterdag over 100 kilometer die de startvolgorde bepaalde voor de race op zondag. De nummers 1, 2 en 3 kregen punten voor het WK (respectievelijk 3, 2 en 1).

“Het overgrote deel van de reacties die we hebben gekregen was superpositief”, zegt Domenicali. “We kunnen zeggen dat het experiment een succes is en om die reden willen we het in 2022 uitbreiden.” Voor dit seizoen staat er nog een sprintrace in de Grote Prijs van Brazilië gepland.

Op de voorlopige kalender van de Formule 1 voor 2022 staat een recordaantal van 23 races. Het seizoen begint in maart en eindigt ergens halverwege november, om te voorkomen dat het samenvalt met het WK voetbal in Qatar. Welke grands prix een sprintrace krijgen, is nog niet bekend. Er is volgend jaar ook weer een Dutch Grand Prix op Zandvoort, vermoedelijk net als dit jaar begin september.

Reageer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zeven tot acht sprintraces in Formule 1 in 2022