Het laatste formule 1 nieuws

'Zhou stelt strenge contracteisen bij Alfa Romeo, deur opent voor Piastri'

‘Zhou stelt strenge contracteisen bij Alfa Romeo, deur opent voor Piastri’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Guanyu Zhou lijkt zijn eigen ruiten ingegooid te hebben tijdens de contractonderhandelingen met Alfa Romeo . Volgens de Zwitserse media wil de Chinese coureur een driejarige deal, maar wil het team daar niet mee akkoord gaan. Een eventuele overstap van zijn titelconcurrent Oscar Piastri lijkt dan ook steeds aannemelijker te worden.

Alfa Romeo is het enige team op de grid dat nog een leeg stoeltje over heeft voor 2022. Alfa Romeo heeft inmiddels aangekondigd dat Valtteri Bottas volgend jaar de overstap zal maken vanaf het team van Mercedes , maar heeft nog niet bevestigd wie er naast hem zal rijden. Antonio Giovinazzi is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de Zwitserse renstal, maar het heeft er alle schijn van dat hij aan het einde van dit jaar kan vertrekken. De namen van Nyck de Vries, Nico Hülkenberg , Robert Kubica , Piastri en Zhou worden al geruime tijd genoemd als potentiële vervangers voor Giovinazzi. Zhou naar Alfa Romeo?

Als we de geruchten mogen geloven, zou vooral Zhou een ontzettend grote kans maken op het lege stoeltje bij Alfa Romeo. Hij staat momenteel op de tweede plek in het Formule 2-kampioenschap en zou naar verluidt een flink bedrag aan sponsorgeld meenemen. Recentelijk leek de Chinese coureur nog redelijk zeker van zijn zaak, hij zei: “Als ik het kampioenschap win, of in de top drie eindig, dan zal de kans wel komen. Dit is mijn laatste jaar in de Formule 2, dat weet ik vrij zeker, drie jaren waren genoeg om mezelf te bewijzen.”

Toch klinken er nu geluiden dat Zhou zijn eigen kansen bij het Zwitserse team verspild heeft. De coureur wil volgens Blick namelijk een driejarige deal, iets waar de grote baas van Sauber niet achter staat. Deze deal zou er namelijk voor zorgen dat Sauber-junior Théo Pourchaire, die momenteel in de Formule 2 rijdt, de komende jaren de overstap niet kan maken. En het is natuurlijk niet de bedoeling dat hun eigen coureurs geen plek op de grid kunnen krijgen, terwijl een coureur van een ander juniorenteam die plek inneemt. Oscar Piastri

Volgens het Zwitserse medium zou dit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Zhou stelt strenge contracteisen bij Alfa Romeo, deur opent voor Piastri’