Het laatste formule 1 nieuws

Zhou wordt niks kwalijk genomen: 'Hij kan daar ook niks aan doen'

Zhou wordt niks kwalijk genomen: ‘Hij kan daar ook niks aan doen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoewel Oscar Piastri aan de leiding gaat van het Formule 2 -kampioenschap, is het Guanyu Zhou , de nummer twee in het klassement, die de stap mag maken naar de Formule 1 . Piastri neemt zijn collega uit de Alpine Academy echter niks kwalijk.

Met Piastri en Zhou op plek één en twee in het F2-kampioenschap heeft Alpine het goed voor elkaar met hun opleidingsprogramma, maar één stap is het Franse team vergeten : een plek regelen voor hun talenten in de F1. Zhou krijgt als nummer twee nu een kans bij Alfa Romeo door de grote zak met geld die hij meebrengt, terwijl Piastri genoegen moet nemen met een reserverol bij Alpine. Het wordt Zhou gegund

‘’Ik heb er voor 99 procent vrede mee. Natuurlijk is er altijd die overtuiging dat ik op de F1-grid zou moeten staan, maar ik wist al vanaf het begin dat mijn kans daarop erg klein was. Als je niet op de grid kan staan, dan is een reserverol het beste wat daarna komt’’, zegt de Australiër in gesprek met The Race .

Piastri neemt het Zhou ook niet kwalijk dat hij wel een zitje heeft. ‘’Uiteindelijk proberen we allemaal in de F1 te komen en natuurlijk heeft Zhou wat financiële steun, maar hij kan er niks aan doen dat iemand hem in de F1 wil hebben. Er is dus geen persoonlijke wrok ten opzichte van hem. Hij heeft ook gewoon een goed jaar. Hij staat tweede in het kampioenschap en heeft drie overwinningen’’, besluit de leider in het F2-kampioenschap.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zhou wordt niks kwalijk genomen: ‘Hij kan daar ook niks aan doen’