Het laatste formule 1 nieuws

Zhou zegeviert in F2-hoofdrace op Silverstone, Verschoor vierde

Zhou zegeviert in F2-hoofdrace op Silverstone, Verschoor vierde

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De hoofdrace van de Formule 2 op het circuit van Silverstone is gewonnen door Guanyu Zhou. De coureur van UNI-Virtuosi greep bij de start de leiding en bleef Dan Ticktum en Oscar Piastri vervolgens eenvoudig voor. Richard Verschoor reed opnieuw een sterke race en eindigde op de vierde positie.

Op zaterdag werkte de Formule 2 al twee sprintraces af op het historische circuit. Die werden gewonnen door Robert Shwartzman en Richard Verschoor, die daarmee voor het eerst zegevierde in de laatste klasse onder de Formule 1. De MP Motorsport-coureur mocht de hoofdrace op zondag op de derde positie aanvangen, achter polesitter Oscar Piastri en Guanyu Zhou, die als kampioenschapsleider begon aan het weekend op Silverstone maar door ongelukkige races was teruggezakt naar de vierde plek. Meer Formule 2-nieuws:

Shwartzman opent met zege op Silverstone, Verschoor pakt punt IJzersterke Verschoor pakt allereerste Formule 2-zege op Silverstone Verschoor jubelt na eerste F2-zege: “Echt een droom die uitkomt”

In de 29 ronden tellende hoofdrace legde Zhou bij de start de basis voor zijn overwinning. De Chinees kwam goed van zijn startplek en griste de leiding meteen uit handen bij Piastri. Ook op de tweede startrij werden de rollen meteen omgedraaid, want Verschoor kwam minder goed weg dan Dan Ticktum en verloor daardoor direct de derde positie. Theo Pourchaire kende echter een nog minder goede start, want hij verloor meteen drie plaatsen en moest op de achtste positie aansluiten.

Het kwartet vooraan nam in de openingsfase afstand van nummer vijf Shwartzman, totdat Ticktum en de Prema-coureur in de zesde ronde als eerste hun verplichte pitstop maakten. Piastri volgde een ronde later en keerde aanvankelijk voor de Carlin-coureur terug op het asfalt. Later in de achtste ronde ging Ticktum voor eigen publiek en op beter opgewarmde banden alsnog aan de Australiër van Prema voorbij. Op hetzelfde moment kende Christian Lundgaard een dramatische stop. Bij het wegrijden bleek zijn linker achterwiel niet vast te zitten, daardoor de losgeraakte band ineens door de pits stuiterde.

In de achtste ronde kwam Zhou naar de pits en hij behield de leiding daarbij eenvoudig. Van het kwartet aan het front moest alleen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zhou zegeviert in F2-hoofdrace op Silverstone, Verschoor vierde