Het laatste formule 1 nieuws

Zieke Stroll mist derde training Eifel GP, Hülkenberg aanwezig

Zieke Stroll mist derde training Eifel GP, Hülkenberg aanwezig

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lance Stroll is zaterdagochtend niet in actie gekomen tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van de Eifel. In een korte verklaring bevestigde Racing Point dat de Canadees niet fit genoeg is om te racen. Nico Hülkenberg is op het circuit om eventueel in te stappen voor de kwalificatie.

Nadat de vrijdagtrainingen afgeblazen werden kwamen de Formule 1-coureurs zaterdag wel in actie tijdens de derde vrije training. Vanwege de beperkte trainingstijd was het meteen alle hens aan dek voor de teams, alleen Stroll kwam niet op de baan. Ongeveer een kwartier na aanvang van de sessie maakte Racing Point bekend dat Stroll niet fit genoeg was om te racen.

In een verklaring liet Racing Point weten: “Lance Stroll voelt zich deze ochtend niet 100 procent en komt daarom niet in actie tijdens VT3. Zijn gesteldheid wordt na de sessie opnieuw geëvalueerd, dan besluiten we of hij fit genoeg is om te rijden. Het team zal dan duidelijkheid geven voor de kwalificatie.”

Het is al de tweede keer dat Racing Point dit jaar een coureur moet missen als gevolg van ziekte. Sergio Perez werd eerder dit jaar voor de Britse GP positief bevonden op het coronavirus. Nico Hülkenberg was destijds zijn vervanger. Naar verluidt is de Duitser al opgeroepen voor de Eifel GP, mocht Stroll niet in staat zijn om te racen. Lees ook:

‘Rijkeluiskindje’ Stroll legt kritiek naast zich neer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zieke Stroll mist derde training Eifel GP, Hülkenberg aanwezig