Het laatste formule 1 nieuws

Ziggo raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt

Ziggo raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje, eerder deze maand Ziggo raakt na dit seizoen de rechten van de Formule 1 kwijt. Het bedrijf zegt dat de tarieven voor de uitzendrechten de afgelopen jaren zo sterk zijn gestegen dat het niet mogelijk was om een nieuw contract af te sluiten.

Ziggo zendt de Formule 1-wedstrijden sinds ruim acht jaar uit. Met name door de opkomst van Max Verstappen trekken de uitzendingen steeds meer kijkers. Veel mensen zijn abonnee bij Ziggo omdat ze dan zonder verdere kosten naar de autoraces kunnen kijken. Mensen die een andere tv-aanbieder hebben, moeten een apart abonnement afsluiten om themakanaal Ziggo Sport te kunnen zien.

Gisteren meldde sportmarketeer Chris Woerts bij Veronica Inside al dat Ziggo de rechten zou kwijtraken. Hij meldde dat ze zijn gekocht door het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group. Dat zou de Formule 1-wedstrijden willen uitzenden op de eigen betaalzender Viaplay. Die is nog niet opgezet in Nederland. De Bundesliga (nu bij ESPN te zien) en het PDC-darts (van RTL7) zouden daar ook op te zien zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ziggo raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt