Het laatste formule 1 nieuws

Ziggo Sport verwerft MotoGP uitzendrechten voor Nederland: En nu?

Ziggo Sport verwerft MotoGP uitzendrechten voor Nederland: En nu?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ziggo Sport Ziggo Sport heeft vanaf het seizoen 2022 de MotoGP uitzendrechten voor de Nederlandse markt verworven. Met het nieuwe driejarige contract van Ziggo Sport komt er na zeven jaar een einde aan de MotoGP uitzendingen op de Eurosport kanalen. Wat betekent dit voor de Nederlandse MotoGP fans…..

Het hing al een tijdje in de lucht en Ziggo Sport directeur Will Moerer liet het zich onlangs, na het verliezen van de uitzendrechten van de Formule 1, al eens ontvallen dat men bij Ziggo Sport op zoek moest naar een vervanger en dat zijn oog daarbij gevallen was op o.a. de uitzendrechten van het MotoGP wereldkampioenschap. Lees ook: MotoGP vanaf 2022 in Nederland te zien bij Ziggo Sport

Koren op de molen van Dorna Sports die hiermee een tweede partij had om mee te onderhandelen, dit aangezien naast Ziggo Sport ook Eurosport graag haar na dit seizoen aflopende contract met Dorna Sports wilde verlengen. Dinsdag 31 augustus kwam het verlossende antwoord en bleek Ziggo Sport in de onderhandelingen met Dorna Sport aan het langste eind te hebben getrokken en voor de komende drie jaar de beschikking te krijgen over de uitzendrechten van het MotoGP wereldkampioenschap in Nederland.

Verwonderlijk is het niet helemaal in de ogen van insiders binnen de MotoGP paddock. De kijkcijfers tijdens de MotoGP uitzendingen liepen de afgelopen tijd heel hard terug en met name tijdens de Olympische Spelen nam Eurosport Benelux het niet zo nauw met de contractuele verplichtingen en liet men de Nederlandse MotoGP fans een aantal keren flink in de kou staan, dit los van de chaos die er regelmatig was omtrent de programmering en op het laatste moment switchen van de uitzendingen van ES1 naar ES2 of zelfs in zijn geheel cancelen van uitzendingen, en dit terwijl deze een dag eerder nog in de programmering vermeld stonden. Met name dit laatste zorgde soms voor honderden boze mails in de Racesport.nl redactiemail gedurende een Grand Prix weekend.

Nu kunnen we allemaal mopperen, nu zijn er altijd fans die om het minste of geringste moord en brand schreeuwen, maar het feit is wel dat we de afgelopen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ziggo Sport verwerft MotoGP uitzendrechten voor Nederland: En nu?