Het laatste formule 1 nieuws

Zijn bankiers overbodig? Voor de uitgifte van obligaties zijn ze alvast niet nodig, vindt vastgoedbedrijf Groep Huyzentruyt

Zijn bankiers overbodig? Voor de uitgifte van obligaties zijn ze alvast niet nodig, vindt vastgoedbedrijf Groep Huyzentruyt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bouwondernemer en ex-CEO Philippe Huyzentruyt van het gelijknamige vastgoedbedrijf met zijn opvolger, huidig CEO Thomas Van Poucke De Waregemse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt geeft bedrijfsobligaties uit die bestemd zijn voor particulieren en bedrijven die minstens 100.000 euro willen inleggen. Vooral de methode valt op: zonder bank als tussenpersoon, maar volledig op eigen kracht na de online inschrijving van de kandidaat-belegger.

Met de bedrijfsobligaties wil het familiale vastgoedbedrijf zo’n 8 miljoen euro vers kapitaal ophalen. “Deze bedrijfsobligaties stellen ons in staat om bijkomend, en op een andere manier, onze plannen te financieren. Voor investeerders zijn deze obligaties een voordelig alternatief waarmee ze hun investeringsportefeuille kunnen diversifiëren”, zegt CEO Thomas Van Poucke.

Er zijn voor beleggers twee opties: Met de formule GH’O 1 kan je kiezen om voornamelijk in lokale, Belgische vastgoedprojecten te investeren. Dat zijn obligaties met 1,43 procent bruto rendement, waarbij je eender wanneer kunt opzeggen. Na aftrek van de onroerende voorheffing komt dat neer op 1 procent netto.

Met GH’O 3 kan je beleggen in vastgoedprojecten in Polen, waar Groep Huyzentruyt sinds een vijftal jaar ook aan de slag is. Deze obligaties hebben sowieso een looptijd van 3 jaar, met een bruto rendement van 4,29 procent, netto gaat het om 3 procent.

Zonder bank

Doorgaans geven bedrijven die zulke obligaties uitgeven aan banken het mandaat om de markt af te tasten en naar de belangstelling van mogelijke investeerders te polsen. Het gaat om producten voor een select publiek, want lang niet iedereen heeft 100.000 euro of meer op overschot. Maar Groep Huyzentruyt pakt het anders aan: Inschrijven kan alleen via een website . Er treedt geen bank als tussenpersoon op.

De projectontwikkelaar doet een beroep op het beveiligde platform van DocuSign. Zo kan een investeerder zeer eenvoudig via een digitaal formulier intekenen op de bedrijfsobligaties.

Wie voor de soepele formule GH’O 1 kiest, kan later ook gemakkelijk via e-mail opzeggen, zodra gewenst.

Groep Huyzentruyt heeft wel een informatienota neergelegd bij de financiële toezichthouder FSMA. “We kiezen er doelbewust voor om deze uitgifte rechtstreeks naar de markt te lanceren. Grote voordeel voor de investeerders is dat er op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zijn bankiers overbodig? Voor de uitgifte van obligaties zijn ze alvast niet nodig, vindt vastgoedbedrijf Groep Huyzentruyt