Het laatste formule 1 nieuws

Zijn dit de favorieten voor 2021 na de F1-wintertest in Bahrein?

Zijn dit de favorieten voor 2021 na de F1-wintertest in Bahrein?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Inmiddels weet iedereen dat geen enkel team het achterste van hun tong laat zien tijdens de wintertest. Maar toch waren er bij Mercedes problemen en lieten zij snel merken zorgen te hebben. Toto Wolff vertelde na afloop van de derde testdag voor de camera van Ziggo Sport dat Red Bull en vooral Max Verstappen sneller waren dan Mercedes. Daarmee kwam Mercedes niet tot de gehoopte resultaten in Bahrein. Aan de andere kant behoort zevenvoudig wereldkampioen Mercedes al jaren tot de top, daarvan mag verwacht worden dat zij over iets minder dan twee weken, tijdens de eerste race van 2021, alles weer op orde hebben.

Misschien wordt AlphaTauri wel de verrassing van het jaar? AlphaTauri had een uitstekende wintertest. Pierre Gasly gaat voor zijn derde seizoen bij het team en nieuwkomer Yuki Tsunoda is een van de drie rookies dit jaar. Vooral Yuki Tsunoda liet een indrukwekkende wintertest zien, met de op twee na snelste tijd, achter Max Verstappen op zondagmiddag. Inmiddels is dit alweer het vierde jaar dat AlphaTauri met de Honda-krachtbron rijdt. Op alle drie de testdagen kende AlphaTauri opvallend genoeg geen problemen, terwijl dit afgelopen jaren tijdens de driedaagse wintertest wel eens anders was. Veelbelovend voor aankomend seizoen.

Red Bull Racing behoort ongetwijfeld tot de favorieten voor de wereldtitel in 2021. De lichaamstaal na de derde dag in Bahrein van Max Verstappen sprak boekdelen, glinsterende ogen, maar wel een rustige houding. Voor Red Bull Racing was dit de beste wintertest sinds het hybride tijdperk. De RB16B is volgens Max Verstappen voorspelbaarder dan voorgaande jaren en ook ziet de race pace er goed uit voor Red Bull Racing Honda. Teamgenoot Sergio Perez reed ook een uitstekende wintertest, daarmee heeft Red Bull een sterk rijders duo dit jaar. Max Verstappen sloot de vrijdag en zondag met de snelste tijd af in zijn RB16B. Een veelbelovend weekend en een goede basis voor Red Bull Racing.

Op 26 maart melden de Formule 1 -teams zich weer in Bahrein voor de eerste vrije training. Vervolgens wordt op zondag 28 maart de eerste Grand Prix van 2021 verreden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zijn dit de favorieten voor 2021 na de F1-wintertest in Bahrein?