Het laatste formule 1 nieuws

"Zijn wilde honden Verstappen en Leclerc sneller? Nee, er steekt er maar eentje boven iedereen uit!"

“Zijn wilde honden Verstappen en Leclerc sneller? Nee, er steekt er maar eentje boven iedereen uit!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie is de beste coureur in de Formule 1? Ralf Schumacher is ervan overtuigd dat Max Verstappen en Charles Leclerc sneller zijn dan de oude rot Lewis Hamilton. Toch zegt de Duitser dat de Engelsman op basis van zijn ervaring, de betere van de drie is. “In de kwalificatie zijn de wilde honden Max Verstappen en Charles Leclerc nu eigenlijk sneller dan Lewis”, schreef Schumacher in zijn column voor Sky Sports Duitsland. “Daar ben ik van overtuigd. In de race, daarentegen, is Lewis nog beter. Er steekt er maar eentje boven iedereen uit! En de punten worden tenslotte alleen maar op zondag toegekend.” Hamilton heeft natuurlijk de super dominante Mercedes onder zijn kont en dat zorgt er zeker voor dat hij daar dit seizoen van profiteert met zijn overwinningen. In 2019 pakte Leclerc nog negen poles en Max Verstappen heeft er twee. Beiden hebben nog nooit de beschikking gehad over een auto die kampioenschap waardig is. Het is dan ook nog maar de vraag hoe de Brit met de druk omgaat als beide jonge honden over een auto beschikken die wel voor de overwinningen kan meestrijden.

Wat gaat de wereldkampioen met een aflopend contract bij Mercedes doen? Volgens Ralf Schumacher zijn er niet zo veel mogelijkheden: “Naar mijn mening zijn er slechts twee opties voor hem, stoppen of verlengen! Ik zie echt geen andere optie voor hem. De belangrijkste vraag is nu hoeveel motivatie hij nog heeft? Ik ben nieuwsgierig wat ze gaan beslissen. Ik geloof dat hij slechts een eenjarig contract wil om in staat te zijn om over de situatie heen te kijken en in te schatten wat er gaat gebeuren na het 2021-seizoen. Daarna hoeft Mercedes niet noodzakelijk het beste Formule 1-team te zijn. Tijden kunnen veranderen…”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Zijn wilde honden Verstappen en Leclerc sneller? Nee, er steekt er maar eentje boven iedereen uit!”