Het laatste formule 1 nieuws

Zinderende straatrace had na crash Max Verstappen nóg een verrassing in petto

Zinderende straatrace had na crash Max Verstappen nóg een verrassing in petto

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door Arjan Schouten Voelde hij zich kwaad? Woedend? Verslagen? Of toch ook een beetje opgelucht? Max Verstappen kon moeilijk kiezen, al die emoties kwamen immers een voor een naar langs in Bakoe. En ook nog eens door elkaar heen. Zelf als leider op raketsnelheid de muur in getorpedeerd, door een klappende linksachter van Pirelli, met nog maar vijf rondes te gaan. Ja, dáár kreeg zijn gemoed de grootste knauw, want Verstappen voelde zich al wel zo’n beetje zeker van de zege, na een bijzonder sterke middag. ,,Je zit al zo ver in de race. Alles liep goed, het was echt een topdag voor het team. Dan kijk je al uit naar die laatste ronde en klap je opeens uit het niets vol die muur in…”

Leunend op een hekwerkje aan de rand van de paddock wist hij het een uurtje later met een vrij opgeruimd gezicht te vertellen. Goed te verklaren, want na zijn klapper bleek de zinderende straatrace in Bakoe dus nóg een verrassing in petto te hebben. Natuurlijk vreesde de Nederlander net als zijn fans eerst ook het ergste. Dat zijn WK-voorsprong zou verdampen en concurrent Lewis Hamilton een flinke slag zou slaan. Maar het liep totaal anders. Ook een zevenvoudig wereldkampioen maakt soms fouten, zo bleek bij de herstart, waar Hamilton bij de eerste bocht rechtdoor schoot.

Meer Formule 1
• Verstappen hoorde bij dokter van fout Hamilton: ‘ Opeens begon telefoon te trillen ’
• Hamilton biedt excuses aan na dure fout: ‘ Dit is een vernederende ervaring ’
• Verstappen sneert naar leverancier: ‘ Feit is dat er weer een band is geploft ’
• Winnaar Pérez: ‘ Het spijt me heel erg voor Max ’
• De beelden | Bekijk hier de crash van Verstappen terug
• De complete uitslag en WK-stand © AFP De treurende Verstappen miste dat moment volledig. ,,Ik zat in het medical centre voor een routinecheck, begon opeens mijn telefoon enorm te vibreren. Allemaal berichten, Hamilton rechtdoor.”

Een opluchting? ,,Tuurlijk, tuurlijk…’’, erkende de Limburger, die even daarvoor nog vol frustratie tegen de lekke achterband schopte en zijn hoofd mét […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zinderende straatrace had na crash Max Verstappen nóg een verrassing in petto