Het laatste formule 1 nieuws

Zit de carrière van Sebastian Vettel erop? “Ik ga niet stilzitten tijdens F1-pensioen”

Zit de carrière van Sebastian Vettel erop? “Ik ga niet stilzitten tijdens F1-pensioen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel Foto: Ferrari Omdat ze bij Ferrari na het einde van dit seizoen niet langer op zijn diensten rekenen, zit de F1-carrière van Sebastian Vettel er op drieëndertigjarige leeftijd mogelijk op.

Het zou niet ondenkbaar zijn dat Vettel na zijn actieve carrière aan de slag zou gaan als analist voor een TV-zender. De viervoudige wereldkampioen zit immers nooit verlegen om zijn eigen mening te verkondigen en hij zou niet de enige rijder zijn die het doet.

Zelf ziet hij zich niet echt als een analist, zoals pakweg Nico Rosberg of Paul di Resta. Daar vindt hij het ook te vroeg voor. “Ik zie mezelf niet als een tv-expert,” zei hij bij Sky. “Ik vind het leuk om te praten, maar ik ben er niet zeker van dat ik daar goed in zou zijn. Ik denk dat het veel makkelijker is om vragen te beantwoorden dan ze te stellen en dan ook nog eens een richting aan een gesprek te geven. Ik denk niet dat het zo eenvoudig is. Het vergt veel voorbereiding, na een tijdje zal je er wel in komen maar ik weet het niet.”

Dat vindt ook Timo Glock, de voormalige F1-rijder is sinds 2015 aan de slag als analist voor RTL. Hij liet ook al verstaan dat het vreemd is om plots aan de andere kant van de microfoon te staan en je voormalige collega’s te interviewen.

Lange to-do lijst

Maar Vettel wil ook na zijn carrière de tijd nemen om wat anders te gaan doen dan Formule 1. “Ik heb een lange to-do lijst. Ik heb geen tijd gehad voor iets anders dan de Formule 1, dus de lijst wordt steeds langer,” zei Vettel: “Er staat nog steeds veel op de lijst. Ik heb drie kinderen. Dat maakt het niet makkelijker om dingen van de lijst af te werken.”

Meer F1-nieuws:

– Verbrandt Mercedes olie met haar F1-motor?: “Die witte rook komt ergens vandaan”

– Promotor geannuleerde Braziliaanse GP haalt uit naar F1: “Corona als reden? Ongelooflijk”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zit de carrière van Sebastian Vettel erop? “Ik ga niet stilzitten tijdens F1-pensioen”