Het laatste formule 1 nieuws

Zit Nico Hülkenberg in een spagaat bij Aston Martin; reservecoureur of invaller wat gaat het worden...

Zit Nico Hülkenberg in een spagaat bij Aston Martin; reservecoureur of invaller wat gaat het worden…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Hülkenberg wordt in verband gebracht met het stoeltje van de reservecoureur bij Aston Martin. De Duitser, die in 2020 een beetje een super-sub werd, is misschien wel de ideale kandidaat voor het Britse team. Ondanks het verlaten van de F1 aan het einde van het seizoen 2019, nam Nico Hülkenberg deel aan drie races voor het in Silverstone gevestigde team tijdens het seizoen 2020. De Duitser viel in voor de door Covid-19 getroffen Sergio Perez, bij de twee Silverstone-races en voor Lance Stroll bij de Eifel Grand Prix. Bijtekenen is logisch Zijn prestaties in die races hebben duidelijk de interesse gewekt van Aston Martin, die op het punt staat hem een contract van test- en reverse-coureur aan te bieden. Dit zou echter een tweesnijdend zwaard kunnen blijken te zijn. Aan de ene kant zou het logisch zijn als Hülkenberg bij het Aston Martin-team tekent, vooral gezien hun recente investeringen. Het zou hem in de Formule 1-paddock houden en er tegelijkertijd voor zorgen dat hij op de één of andere manier zijn rijvaardigheid en routine handhaaft, wat hem op zijn beurt een aantrekkelijk partij zou maken als er een stoeltje bij Aston Martin of een ander team zou vrijkomen.

Het beste van twee werelden
Aan de andere kant betekent een exclusief contract met Aston Martin dat de Duitser niet kan invallen voor een willekeurige F1-coureur als één van hen het coronavirus oploopt. Dit plaatst hem in een precaire positie, hoewel er een oplossing voorhanden is, aldus racingnews255.com. Alex Albon, momenteel de officiële test- en reservecoureur van Red Bull, heeft een clausule in zijn contract waarmee hij kan invallen voor een team als één van hun coureurs om welke reden dan ook niet kan deelnemen. Een vergelijkbare clausule zou Hulkenberg in staat stellen om het beste van twee werelden te krijgen, terwijl hij probeert terug te keren naar een vaste plek in de F1. Wat er ook gebeurt, het lijdt geen twijfel dat Hülkenberg een waardevolle aanwinst voor Aston Martin zal zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zit Nico Hülkenberg in een spagaat bij Aston Martin; reservecoureur of invaller wat gaat het worden…