Het laatste formule 1 nieuws

Zo erg kan een enkele race toch niet zijn

Zo erg kan een enkele race toch niet zijn

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto ANP Waar een normaal land verheugd en trots op een Grand Prix zou zijn, krijgt de organisatie van het evenement de ene na de andere rechtszaak om de oren. Vrijwel alle argumenten van de aanklagers draaien om het milieu. Maar is dat terecht?

Bij het Nederlands betaald voetbal zitten er maar liefst iedere week 250.000 toeschouwers in de stadions. Dat zijn 50.000 toeschouwers meer dan degenen die een enkele keer naar de Formule 1 in Zandvoort gaan. Toch is er geen enkele voetbalclub aangeklaagd door milieuorganisaties.

Zandvoort trekt 5 miljoen badgasten per jaar. Maar die 4 procent van dat aantal die het eerste weekend van september naar het circuit wil, daar wordt tegen geageerd.

Bij mij rijst het vermoeden dat er bij de vele klagende partijen sprake is van een arbitrair en moreel superioriteitsgevoel: een dagje strand mag wel, een Formule 1-bezoek niet. Voetbal als brood en spelen voor het volk is acceptabel, Formule 1 niet. Een Eurovisie Songfestival juichen we toe, de Formule 1 wordt verafschuwd.

Laat één ding duidelijk zijn: ik ben voor maatregelen om de klimaatcrisis op te lossen. Maar laten we reëel blijven. Twintig hybride (!) Formule 1-wagens gaan het verschil niet maken.

En laten we elkaar vooral wat meer gunnen.

Bernard Witzel

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zo erg kan een enkele race toch niet zijn