Het laatste formule 1 nieuws

Zo hoog schat Wolff de titelkansen van Hamilton en Mercedes nog in

Zo hoog schat Wolff de titelkansen van Hamilton en Mercedes nog in

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff reist naar Mexico af in de wetenschap dat het Autodromo Hermanos Rodriguez nooit Mercedes ‘ beste circuit is geweest. Echter, daarna komen er volgens de teambaas circuits aan die beter bij de W12 passen. Dat maakt dat hij de kansen op een achtste wereldtitel voor Lewis Hamilton in gesprek met het Duitse RTL als volgt inschat.

“Dat valt redelijk eenvoudig uit te rekenen met een zekere waarschijnlijkheid. Op dit moment is de mathematische kans dat we de coureurstitel winnen denk ik zo’n 45 tot 55%”, aldus de Oostenrijker. Maar mathematisch bestaat niet in de Formule 1 , aangezien de gebeurtenissen van één race alles heel snel kunnen veranderen.”

Als Wolff gevraagd wordt hoe zwaar die twaalf punten achterstand op Mercedes drukken, plaats Wolff die in perspectief. De suggestie echter dat die situatie nieuw is voor Mercedes, wijst Wolff van de hand. “Dan pas het WK beslist”

“Men vergeet nogal eens dat we in 2018 én 2019 achter lagen op Ferrari. Twaalf punten loop je niet eenvoudig in, maar het kan van het ene op het andere moment veranderen. Uitvallen is absoluut verboden voor ons, want dan staat Verstappen waarschijnlijk 37 punten op ons voor.”

“De aankomende races moeten we heel geconcentreerd te werk gaan om het maximale aantal punten te scoren. Het doel moet zijn dat we met een gerede kans op de wereldtitel in in Abu Dhabi arriveren voor de laatste race van het jaar.”

Móét er in Mexico gewonnen worden om een reële kans te blijven maken? “We staan twaalf punten achter, maar met nog vijf GP-weekenden te gaan zijn er nog 133 punten te verdelen. De kansen zijn nog helemaal intact, maar elk punt telt. We hebben vaak gezien dat autosport niet te plannen valt, dus het WK is pas beslist als de mathematische kans er niet meer is.”

Coronel blikt vooruit op de GP van Mexico. Moet Lewis Hamilton nog een gridstraf incasseren en wat wordt de top drie van de race? En oh ja, hoe heet het land ook alweer waar geracet wordt? Mexico? Maxico?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zo hoog schat Wolff de titelkansen van Hamilton en Mercedes nog in