Het laatste formule 1 nieuws

Zo keerde Hülkenberg binnen 24 uur terug in de Formule 1

Zo keerde Hülkenberg binnen 24 uur terug in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is donderdagmiddag, even na 14.00 uur lokale tijd als Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer te horen krijgt dat zijn coureur Sergio Perez besmet is met het coronavirus. De Mexicaan was na een eerste onduidelijke testuitslag al afwezig op het Britse circuit, maar de renstal had gehoopt dat de tweede test een duidelijke negatieve uitslag zou opleveren. Dat was echter niet het geval, waardoor het team van Racing Point vol aan de bak moet om dit weekend toch met twee bolides deel te nemen aan de Britse Grand Prix.

Vanwege de samenwerking met Mercedes heeft Racing Point de optie om gebruik te maken van reserverijders Esteban Gutierrez en Stoffel Vandoorne. Gutierrez heeft echter geen al te indrukwekkend palmares in de Formule 1, terwijl Vandoorne zich volop aan het voorbereiden is op de Formule E-races in Berlijn volgende week. Gelukkig heeft het team van Racing Point nog een derde coureur achter de hand, eentje die in het verleden al vijf jaar heeft rondgelopen bij het team toen het nog als Force India door het leven ging en die bovendien vorig jaar nog in de Formule 1 reed bij Renault.

“Na overleg binnen het team werd het duidelijk dat Nico de betere optie zou zijn”, vertelt Szafnauer. “Hij kent het team, de engineers en alle systemen en procedures. Daarnaast reed hij vorig jaar nog in de Formule 1 en we hebben iemand nodig die punten kan scoren voor ons.” GT3 op Nürburgring wordt F1 op Silverstone

Szafnauer besluit donderdagmiddag contact op te nemen met Hülkenberg, die op dat moment vanuit Monaco op weg is naar de Nürburgring, waar hij dit weekend zou gaan testen met een GT3-bolide. Kort na zijn landing in Duitsland heeft Szafnauer echter een beter voorstel voor de Duitser, waar hij niet lang over na hoeft te denken.

“Hij zei dat hij net geland was en een test had gepland, maar ik vertelde hem dat hij misschien gewoon in een Formule 1-auto moest stappen. Daar reageerde hij enthousiast op.”

Ne een korte stop in Keulen vliegt Hülkenberg door naar Birmingham, waar hij donderdagavond even na 19.00 uur landt. Het team van Racing […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zo keerde Hülkenberg binnen 24 uur terug in de Formule 1