Het laatste formule 1 nieuws

Zo laat moet je inschakelen voor de Indy 500 met Rinus van Kalmthout

Zo laat moet je inschakelen voor de Indy 500 met Rinus van Kalmthout

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rinus van Kalmthout Instagram Komende zondag geen Formule 1 -race, maar wel het grootste autosport evenement van Amerika: De Indy 500. Met Rinus van Kalmthout hebben we als Nederlanders iets om naar uit te kijken dit weekend, al is dit eigenlijk altijd een evenement dat interessant is om te zien. Lees hier meer hoe laat en waar je de race kan kijken. Veekay voor de winst

Voor Rinus van Kalmthout wordt het zondag de tweede keer dat hij aan de start staat voor de Indy 500. De Nederlander kende een sterk debuut vorig jaar tijdens de kwalificatie, maar vergooide een goed resultaat in de pitstop. Daar heeft hij naar eigen zeggen van geleerd, en zal hij nooit meer fout doen .

Voorafgaand aan het evenement sprak GPblog.com met Rinus Veekay, zoals ze hem in Amerika noemen, en was hij positief gestemd . De Nederlander heeft goede hoop dat hij aan het eind van de race een glas melk mag drinken. Een glas melk drinken zul je denken? Ja, een glas melk staat traditie getrouw klaar voor de winnaar van de Indy 500.

Het is niet gek dat Van Kalmthout er vertrouwen in heeft, want hij mag vanaf de eerste startrij beginnen tijdens de Indy 500. De Nederlander kwalificeerde zich als derde, en moest alleen Scott Dixon en Colton Herta voor zich laten. Over één ronde was Van Kalmthout de snelste man in een Chevrolet. Startopstelling voor de Indy 500:

1. Scott Dixon

2. Colton Herta

3. RINUS VEEKAY

4. Ed Carpenter

5. Tony Kanaan6. Alex Palou7. Ryan Hinter-Reay8. Helio Castroneves9. Marcus Ericsson10. Alexander Rossi11. Ed Jones12. Patricio O’Ward13. Pietro Fittipaldi14. Felix Rosenqvist15. Takuma Sato16. James Hinchcliffe17. Scott McLaughlin18. Graham Rahal19. Conor Daly20. Jack Harvey21. Josef Newgarden22. JR Hildebrand23. Santino Ferrucci24. Juan Pablo Montoya25. Marco Andretti26. Simon Pagenaud27. Sebastian Bourdais28. Stefan Wilson29. Max Chilton30. Dalton Kellett31. Sage Karam32. Will Power33. Simona de SilvestroVrijdag is er nog een laatste training voorafgaand aan de Indy 500. Die training is van 17:00 tot 19:00 Nederlandse tijd. Op zondag gaat het echt beginnen, maar op z’n Amerikaans is er wel een heel voorprogramma. Om 16:30 mogen de wagens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zo laat moet je inschakelen voor de Indy 500 met Rinus van Kalmthout