Het laatste formule 1 nieuws

Zo ziet de nieuwe Formule 1-kalender voor 2021 eruit

Zo ziet de nieuwe Formule 1-kalender voor 2021 eruit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De in november gepresenteerde F1-kalender voor 2021 bevatte 23 races en dat geldt ook voor de nieuwe versie van het programma . Wel is er in verband met het coronavirus geschoven met een aantal data: de traditionele seizoensopener in het Australische Melbourne, die gepland stond voor 21 maart, wordt acht maanden verschoven en krijgt een plek op 21 november. Om dat te faciliteren is de Grand Prix van Brazilië een week vervroegd, terwijl de races in Saudi-Arabië en Abu Dhabi een week later worden verreden.

Door het verschuiven van de GP van Australië is Bahrein de nieuwe openingsrace van het aanstaande F1-seizoen. De race op het Bahrain International Circuit wordt nog steeds op 28 maart verreden. De organisator van de Chinese Grand Prix maakte zaterdag bekend om uitstel van het evenement te hebben gevraagd en de race is inderdaad van de kalender gehaald. Er wordt nog gesproken over een eventuele nieuwe datum voor de race. De plaats van het Shanghai International Circuit wordt ingenomen door Imola, dat voor het tweede opeenvolgende jaar een F1-race gaat organiseren. De race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wordt op 18 april verreden en is de opening van het Europese seizoen. De nieuwe kalender voor het Formule 1-seizoen 2021:

Datum Grand Prix Circuit 28 maart Bahrein Sakhir 18 april Italië Imola 2 mei N.n.b. N.n.b. 9 mei Spanje Barcelona 23 mei Monaco Monaco 6 juni Azerbeidzjan Baku 13 juni Canada Montreal 27 juni Frankrijk Le Castellet 4 juli Oostenrijk Spielberg 18 juli Groot-Brittannië Silverstone 1 augustus Hongarije Boedapest 29 augustus België Spa-Francorchamps 5 september Nederland Zandvoort 12 september Italië Monza 26 september Rusland Sochi 3 oktober Singapore Singapore 10 oktober Japan Suzuka 24 oktober Verenigde Staten Austin 31 oktober Mexico Mexico-Stad 7 november Brazilië Sao Paulo 21 november Australië Melbourne 5 december Saudi-Arabië Jeddah 12 december Abu Dhabi Yas Island

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zo ziet de nieuwe Formule 1-kalender voor 2021 eruit