Het laatste formule 1 nieuws

Zoon Schumacher debuteert in Formule 1: 'Hij gaat veel brengen, ook als hij niet wint'

Zoon Schumacher debuteert in Formule 1: ‘Hij gaat veel brengen, ook als hij niet wint’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher, de zoon van 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher, rijdt volgend jaar in de Formule 1. Schumacher heeft een stoeltje bemachtigd bij Team Haas, het opleidingstraject van Ferrari.

“Het belangrijkste voor de Formule 1 is dat de grote naam terugkeert”, vertelt Louis Dekker, Formule 1-verslaggever van de NOS. “Zowel voor het team als de sport is dat heel belangrijk. Want hij gaat heel veel brengen, ook als-ie niet wint.”

De planning is dat Schumacher volgend seizoen debuteert, maar het kan wel eens een stuk sneller gaan. Want wat als Romain Grosjean de laatste race in Abu Dhabi niet kan starten na z’n harde crash in Bahrein? “Tot mijn grote verrassing zei Schumacher dat-ie er staat als hij wordt gevraagd. En dat bevestigde z’n teambaas ook. Dus het kan hard gaan.” Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download ‘m hier voor iOS en hier voor Android .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zoon Schumacher debuteert in Formule 1: ‘Hij gaat veel brengen, ook als hij niet wint’