Het laatste formule 1 nieuws

Zoontje van Tom Coronel kampioen! Rocco Coronel zet de kroon op zijn seizoen: "Mooiste race van mijn leven"

Zoontje van Tom Coronel kampioen! Rocco Coronel zet de kroon op zijn seizoen: “Mooiste race van mijn leven”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GENK – Dat Rocco Coronel een uitstekend seizoen in de Mini Parilla-klasse achter de rug heeft, werd afgelopen weekeinde in Genk bevestigd met de kroon op al zijn harde werken: hij werd kampioen in de Mini Parilla-klasse. De elfjarige zoon van de coureurs Tom Coronel en Paulien Zwart werd op de Belgische piste derde in de finale en dat was meer dan genoeg voor de titel in deze sterk bezette klasse van de GK4 Kart Series. Toen Rocco na de finale in het parc fermé aankwam, vond hij een juichende vader Tom in de hekken, minimaal net zo blij als toen Max Verstappen zijn eerste Formule 1-race won. Uitbundig feliciteerde hij zijn succesvolle zoon aan de andere kant van het hek. Rocco zelf bleef er, zoals gewoonlijk, behoorlijk koel onder.

“Dit voelt goed, leuk om kampioen te zijn”, zei de topper van SignMind Racing. “Ik wist niet precies wat ik moest worden om kampioen te worden. Iets van een plek in de top zes geloof ik.” Maar in de slotfase van de finale, toen hij op de derde plaats zijn rondjes reed, realiseerde hij zich heus wel dat hij kampioen zou worden. “De laatste ronde was best lekker. Ik was niet zenuwachtig. Heb een beetje rustig aan gereden om niet van de baan te gaan. Daarvóór zat ik volledig in de actie.”

Dat moest hij ook wel, want in de finale had de jonge inwoner van Eemnes een slechte start gehad en daarvan moest hij zich zien te herstellen. “Die slechte start kwam doordat ik door iemand van de baan werd gebeukt. Ik was van drie gestart, maar door die beuk zakte ik terug naar de vijfde of zesde plaats. Uiteindelijk ben ik weer derde geworden. De nummer twee pakken, lukte jammer genoeg niet meer. Omdat Jason (Bralic, red.) en Roberto (Baas, red.) in de laatste ronden met elkaar gingen vechten, kwam ik nog wel iets dichterbij, maar ze waren te ver weg.”

Het maakte niet meer uit. Toen hij over de finish kwam, was zijn eerste titel een feit. Het was de bekroning van een sterk seizoen waarin hij hard had […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zoontje van Tom Coronel kampioen! Rocco Coronel zet de kroon op zijn seizoen: “Mooiste race van mijn leven”