Het laatste formule 1 nieuws

Zorgen bij Mercedes: 'Dan zou het slechter af zijn dan Red Bull'

Zorgen bij Mercedes: ‘Dan zou het slechter af zijn dan Red Bull’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft de laatste jaren enkele grote veranderingen doorgevoerd om de sport interessanter te maken voor het publiek. Het kernpunt daarbij is om de teams dichter bij elkaar te brengen, waardoor de strijd om het kampioenschap groter wordt. Mercedes en Red Bull Racing nemen in die discussie een ander standpunt in.

Het nieuwe seizoen is inmiddels drie Grands Prix aan de gang, maar nu al is de spanning groter dan de afgelopen jaren. Waar Mercedes de laatste seizoenen het beste team had, heeft Red Bull zich in 2021 met Max Verstappen laten zien. De opmars van Red Bull lijkt voorlopig door te gaan, waarmee Mercedes bepaald niet blij is.

“Zoals altijd, gaat het allemaal om eigenbelang”, zo analyseert Auto, Motor und Sport donderdagmiddag de strijd achter de schermen. “ Lewis Hamilton is nog duurder dan Max Verstappen. Als het salaris na een bepaald punt in het teambudget zou worden verrekend, zou Mercedes slechter af zijn dan Red Bull. Wat de motor betreft zou Red Bull baat hebben bij een slankere organisatie.” Strijd tussen Mercedes en Red Bull Racing

Voorlopig horen we de teams nog niet over elkaar, maar achter de schermen is de strijd groot. “Naar buiten toe houden beide partijen het nog steeds rustig. Als de microfoons uit zijn, vechten beide partijen over wie de aantrekkelijkste werkgever is.” Naast Ben Hodgkinson haalt Red Bull eveneens Steve Blewett, Omid Mostaghimi, Pip Clode, Anton Mayo en Steve Brodie van Mercedes.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zorgen bij Mercedes: ‘Dan zou het slechter af zijn dan Red Bull’