Het laatste formule 1 nieuws

Zou Sebastian Vettel een vroege exit bij Aston Martin tegemoet kunnen zien?

Zou Sebastian Vettel een vroege exit bij Aston Martin tegemoet kunnen zien?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Soms loopt het in het leven, op het werk, in de sport gewoon niet vanaf het begin zoals de bedoeling was. Soms is de beste oplossing om je verlies te nemen, elkaar de hand te schudden – of een vuist te geven in deze sociaal gedistantieerde tijden – en je eigen weg te gaan. Sebastian Vettel zal ongetwijfeld veel nadenken over zijn optreden tijdens de Grand Prix van Bahrein . Natuurlijk kun je zeggen dat de Formule 1 de Duitse coureur niets verschuldigd is, zo betoogt F1 Planet. Neem 2010-13, toen hij volledig domineerde, het winnen van vier opeenvolgende wereldkampioenschappen met Red Bull tijdens een periode vergelijkbaar met die die zijn held Michael Schumacher had genoten met Ferrari een decennium eerder.

Toen hij zelf naar de Scuderia overstapte, had Vettel natuurlijk goede hoop op een nieuw Schumacher-achtig tijdperk, maar hij vertrok na zes jaar met nog steeds vier titels op zak omdat de Italianen nooit beter konden worden dan Mercedes in de loop van een seizoen.

Nu, met een overstap naar Aston Martin, wat waarschijnlijk zijn laatste grote F1-uitdaging is, heeft de 33-jarige coureur twee belangrijke prioriteiten – ten eerste, om zichzelf opnieuw te vestigen als een kracht na een miserabele 2020-campagne; en ten tweede: om te helpen dit ambitieuze team om te vormen tot kanshebbers op de wereldtitel.

Het probleem is dat de start van het project op de baan nauwelijks slechter had kunnen verlopen. Het seizoen is tot dusver drie belangrijke ijkpunten rijk: de tests voor het seizoen, de kwalificaties en een race, allemaal in Bahrein. Bij geen van de drie kwam het tot een zware crash, maar afgezien daarvan waren ze alle drie een regelrechte ramp voor Vettel.

Buiten het circuit, qua pr, qua bedrijf, ziet alles er geweldig uit. Een aantrekkelijke Britse racegroene auto, vernoemd naar de eerste Bond-girl, Honey Ryder; een stijlvolle nieuwe tv-reclame die het merk promoot, waarin Vettel het heeft over ‘beginnen aan een reis’; teambaas Otmar Szafnauer die de invloed van zijn coureur groots aanprijst, omdat hij ‘een prestatie-ingenieur achter het stuur’ is.

Maar Aston Martin weet maar al te goed dat het er echt om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zou Sebastian Vettel een vroege exit bij Aston Martin tegemoet kunnen zien?