Het laatste formule 1 nieuws

Zoveel kost het voor een F1-team om in beroep te gaan tegen een straf van de FIA

Zoveel kost het voor een F1-team om in beroep te gaan tegen een straf van de FIA

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De reglementen binnen de Formule 1 lijken soms eindeloos. De deelnemende teams moeten zich aan allerlei regels houden en aan voorwaarden voldoen. Doen ze dit niet, dan volgt er vaak een straf.

Deze wordt uitgedeeld door de stewards van de FIA, oftewel: de wedstrijdleiding. Een coureur die de regels aan zijn laars lapt wordt vaak bestraf in de vorm van een tijd- of gridstraf. Hij moet bijvoorbeeld drie plekken verder naar achteren starten dan waar hij zich heeft gekwalificeerd, of hij moet bijvoorbeeld tijdens de race vijf seconden stil blijven staan tijdens een pitstop. Teams krijgen vaak een sanctie in de vorm van een geldboete.

Artikel gaat verder onder video Coureurs en teams kunnen echter ook – in bepaalde gevallen – in beroep gaan tegen een straf. Er wordt dan vervolgens een protest ingediend en bewijsmateriaal aangeleverd dat in het voordeel van de coureur of het team zou moeten spreken. Dit is echter niet gratis, zo blijkt uit de gepubliceerde reglementen voor 2021. Het indienen van een protest kost namelijk 2000 euro. Bij een beroep komt een ‘vergoeding’ van 6000 euro kijken. Een schijntje voor de teams natuurlijk, maar opvallend is het wel.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zoveel kost het voor een F1-team om in beroep te gaan tegen een straf van de FIA