Het laatste formule 1 nieuws

Zullen F1, de FIA en Liberty Media in 2022 bezwijken onder de druk?

Zullen F1, de FIA en Liberty Media in 2022 bezwijken onder de druk?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het nieuwe jaar is een paar dagen geleden ingegaan en de wereld keert nu terug naar de dagelijkse realiteit. De Formule 1 zal die knop een beetje harder indrukken dan ze gewoonlijk doet, aangezien de regels en voorschriften voor het komende seizoen opnieuw veranderen.

Ondanks het afsluiten van het beste seizoen ooit van de moderne F1 minder dan een maand geleden, is er een volledige controle-alt-delete gedaan in de koningsklasse van de autosport. Het seizoen 2021 bood precies waar de belanghebbenden van de sport om schreeuwden tijdens het turbo-hybride tijdperk: Een intense titelstrijd in beide kampioenschappen, met een aantal verrassingen van de teams uit het middenveld.

Het laatste deel van die zin is bijna precies de reden waarom de regel- en reglementswijzigingen in eerste instantie werden opgesteld. Om de lat hoger te leggen qua spektakel, om het aantal natuurlijke inhaalacties te doen toenemen en om het veld dichter bij elkaar te brengen zonder de integriteit van de sport aan te tasten. Liberty Media

Liberty Media heeft de Formule 1 nu al vrij lang in handen, maar ons oordeel is nog niet bekend. Ze hebben zowel op als naast het circuit positief werk verricht, maar je hebt het gevoel dat ze zullen worden afgerekend op hoe het seizoen 2022 zal verlopen. Natuurlijk heeft niet alleen Liberty Media gewerkt aan de technische wijzigingen van de regels en voorschriften, maar het gevoel dat er een oordeel op komst is, blijft hangen.

Er is een enorme hoeveelheid tijd, geld en moeite gestoken in het creëren van de perfecte formule die nodig is om te leveren wat de fans willen zien. Alle vakjes mogen dan wel op papier zijn aangekruist, maar het is op het asfalt op 23 verschillende locaties waar moet blijken of het allemaal werkt.

Het zou een enorme domper kunnen worden. Wat als het de auto’s niet dichter bij elkaar brengt? Wat als dit het spektakel niet vergroot? Wat als coureurs het nog steeds moeilijk vinden om in te halen?

Als je het had afgezet tegen een willekeurig seizoen tussen 2014 en 2020, zou het gemakkelijk zijn om enige verbetering te zien. Maar 2021 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zullen F1, de FIA en Liberty Media in 2022 bezwijken onder de druk?