Het laatste formule 1 nieuws

Zullen Verstappen - Hamilton de dienst uitmaken in 2022?: "Zou me verbazen als een team 2022 domineert"

Zullen Verstappen – Hamilton de dienst uitmaken in 2022?: “Zou me verbazen als een team 2022 domineert”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit jaar treden de nieuwe reglementen van de Formule 1 in werking en de uitkomst daarvan is nog ongewis. Sommige teams richten zich al maanden vol op de nieuwe bolide, terwijl bijvoorbeeld Red Bull lange tijd bezig was om Max Verstappen zijn eerste wereldtitel te bezorgen. McLaren-directeur Zak Brown verwacht niet dat een team met een verrassing uit de bus komt en het jaar gaat domineren. Zo’n verrassing had Brawn GP in 2009 met de dubbele diffuser. Daarna zagen we een dominante periode van Red Bull en een nog langere tijd met een dominante Mercedes. Dat verwacht Brown nu niet, zo geeft hij aan in een reactie aan het Duitse Motorsport Total. “Ik zou erg verbaasd zijn als we een saai seizoen krijgen met één dominant team. Je zal meerdere winnaars zien, sommige teams verliezen wat en er zullen verrassingen zijn, maar geen dominantie.”

Afgelopen jaar ging de strijd tussen twee coureurs. Max Verstappen en Lewis Hamilton staken met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Brown hoopt op een herhaling van 2010 toen vier coureurs tot de laatste race om de titel streden. “Hopelijk gaan we dit jaar naar Abu Dhabi en zijn er nog drie of vier coureurs in de race voor de wereldtitel. Ik vond het afgelopen jaar zeer spectaculair. Niet alleen voor de titel, maar ook de strijd daarachter en achterin. Ik hoop alleen dat door de nieuwe regels meer teams zich in de strijd voorin kunnen melden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zullen Verstappen – Hamilton de dienst uitmaken in 2022?: “Zou me verbazen als een team 2022 domineert”