Het laatste formule 1 nieuws

Zware belasting voor de Formule 1: "We zullen bijna vier weken non-stop van huis zijn"

Zware belasting voor de Formule 1: “We zullen bijna vier weken non-stop van huis zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft er goede hoop op dat na de zomer redelijk normale Formule 1-weekenden gehouden kunnen worden. De Oostenrijker hoopt op goed gevulde tribunes langs de baan. Vanwege het coronavirus werd de Australische Grand Prix al uitgesteld en ging er een streep door China. De F1 start daarom in Bahrein en zal net als vorig jaar veel in Europa rijden. “Ik ga al voorzichtig uit van een redelijk normale tweede seizoenshelft”, zei Wolff bij de Oostenrijkse tv-zender ORF. “Het wordt dan erg zwaar voor de teams met drie triple-headers op rij. Alle teamleden zullen bijna vier weken non-stop van huis zijn. Dat is een zware belasting.”

Met het wegvallen van de races in Australië en China ziet het begin van het seizoen er opnieuw anders uit. “De angst is wel gerechtvaardigd”, aldus Wolff. “Australië is uitgesteld. Die race is zo belangrijk voor ze dat ze het niet compleet willen cancelen. Daarom zijn ze uitgeweken naar het najaar. China heeft een verbod op grote evenementen tot augustus. Die factoren kunnen we niet beïnvloeden en daarom starten we in Bahrein. Daar kan ik me goed in vinden en we hebben ervaring met hoe het er daar aan toe gaat.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zware belasting voor de Formule 1: “We zullen bijna vier weken non-stop van huis zijn”